Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar görevden uzaklaştırıldı

Güncelleme:

İstanbul'da CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil'i görevden uzaklaştırdı. Kararın ardından belediye önünde hareketlilik yaşandığı ve binanın önünde toplananların sloganlar attığı belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır.

Murat Hazinedar'dan ilk açıklamaMurat Hazinedar'dan ilk açıklama

HAZİNEDAR'IN GÖREVDEN ALINMA GEREKÇESİ

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

MAL VARLIĞINDA CİDDİ ARTIŞ...

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

KAYIT DIŞI PARA TRANSFERİNE ARACILIK İDDİASI

Çetin Kırışgil'in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

CHP'DEN SERT TEPKİ

Görevden uzaklaştırma kararına CHP'den sert tepki geldi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu bir hükümet kumpasıdır. Başkanımız yasal yollara başvuracaktır." dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar görevden uzaklaştırıldı - Resim : 2

Bu kararın ardından, CHP İstanbul Örgütü partilileri 19.30'da Beşiktaş Belediye Başkanlığı önünde toplanma çağrısı yaptı.

CHP'liler Beşiktaş Belediyesi önünde toplandıCHP'liler Beşiktaş Belediyesi önünde toplandı

CHP'den çok sert Murat Hazinedar açıklamasıCHP'den çok sert Murat Hazinedar açıklaması

Murat Hazinedar: Eşim ve oğluma yurt dışı yasağı konulduMurat Hazinedar: Eşim ve oğluma yurt dışı yasağı konuldu

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

8 Aralık 2017'de CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yolsuzluk iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

MURAT HAZİNEDAR KİMDİR?

Beşiktaş Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 1971 İstanbul doğumlu olan Av. Murat Hazinedar, ilköğrenimini Fatsa’da, ortaöğretimini Ankara Yükseliş Koleji’nde, lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri’nde tamamladı. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Hazinedar, 1997 – Nisan 2014 yılları arasında; aynı zamanda kurucusu olduğu Hukuk Bürosu’nun Başavukat’lığını yürüttü.

Ülke ekonomisine olan tutkusu ile genç yaşta iş hayatına atılan; 1989-1995 yılları arasında çeşitli tekstil ve ihracat firmalarında yönetici olarak görev yapan HAZİNEDAR, aynı zamanda iş adamıdır. Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.’de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Uzun yıllar siyasetin pek çok kademesinde etkin görevlerde yer alan Av. Murat Hazinedar, 1987 yılından itibaren gençlik kollarında siyasi hayatına başlamış, 2000 yılında CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2009 yılından itibaren siyasi mücadelesini TDH’de sürdüren Hazinedar, 2011 Yılı Genel Seçimleri’ne Ordu’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katılmış, 2013’te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP’ye yeniden üye olmuştur.

10.02.2014 tarihinde CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde %77’lik rekor oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen Hazinedar, Cumhuriyet Halk Fırkası’nı Ordu ilinde kuran ve başkanlığını da yapan Hazinedarzade Mustafa Bey’in torunlarındandır.

Birçok sivil toplum kuruluşuna ve sosyo-kültürel derneklere kurucu başkan, onur kurulu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak destek veriyor olmasının yanı sıra “Temiz Hava ve Temiz Su” projesini geliştirmek, desteklemek ve bilinçlendirmek amacıyla; Karbon (Sera Gazı) Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneğinin Kurucu Üyeliği’ni yapmıştır. Halen aynı derneğin Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

Av. Murat Hazinedar çevresinde hayvansever kişiliğiyle tanınır, spor ve ileri teknolojiyle yakından ilgilenir, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır.

Seçiniz...