Beşiktaş Belediyesi engelleri kaldırmaya devam ediyor

Beşiktaş Belediyesi engelleri kaldırmaya devam ediyor

Beşiktaş Belediyesi engel tanımıyor. Beşiktaş Belediyesi, görme ve işitme engelli çalışanlar ve vatandaşlara engelsiz hizmet verebilmek amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha ekledi.

Belediye hizmet binası içinde bulunan ve vatandaşların talep ve şikâyetlerinin alındığı Hizmet Merkezi’nde de engelli vatandaşlara artık engelsiz hizmet verilmeye başlanıyor. İşaret dilini kullanabilen, Braille (kabartma yazı) alfabesini okuyup yazabilen eğitimli Beşiktaş Belediyesi personeli de engelli Beşiktaşlı vatandaşlara çok daha rahat bir şekilde hizmet vererek vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olabilecek.

30 Eylül Cuma günü saat 14.30’da Beşiktaş Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleşecek olan etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar,  STK’lar ve çok sayıda engelli vatandaş katılacak. Bu engelsiz etkinlikte siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Braille alfabesi ve işaret dili eğitimi alan personeliyle Belediyemiz engelli vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımız da Belediye hizmetlerimize artık aracısız ulaşabiliyor. En uygun yöntemle onların talep ve şikâyetleri kolaylıkla alınıyor, ilgili birimlerce işlemleri gerçekleştiriliyor ve aynı yöntemle kendilerine geri bildirimleri yapılıyor. Bir ilçe belediyesi açısından ilk olma özelliği taşıyan bu hizmet ile Beşiktaş Belediyesine talep ve şikâyetlerini bildiren işitme engelliler artık duyabiliyor, görme engelliler de görebiliyor.

Ayrıca Beşiktaş Belediye personelinin programda eğitim alan ve başarılı olanlara da sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından verilecektir.