Beşiktaş Belediyesi halk eczanesi açıldı

Beşiktaş Belediyesi halk eczanesi açıldı

Beşiktaş Belediyesi, mevcut sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yönetimince kurulan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara hizmet verecek Beşiktaş Belediyesi halk eczanesi açıldı.

Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde hizmete giren Beşiktaş Halk Eczanesi’nin açılışı Beşiktaş Belediye Başkan’ı Av. Murat Hazinedar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Halk Eczanesi açılışında Başkan Hazinedar bir müjde daha verdi.

 “ÜCRETSİZ TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE PROJEMİZ VAR”

Beşiktaş Halk Eczanesi açılışında konuşan Başkan Hazinedar, ‘’Ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz. Biz belediye olarak sosyal hizmetlerle Türkiye’ye önder olmuş bir belediyeyiz. Yaşlıları evlerinde denetliyoruz. Beşiktaş çok yaşlısı olan bir semt. Gittikçe yaşlılarımız artıyor. Hepimiz yaşlanıyoruz. Yaşlılara kendi evlerinde bakım hizmeti yapıyoruz. Bütün bu sağlık hizmetlerinin tamamlayıcısı olarak da ücretsiz ilaç temini sağlıyoruz. Ama sosyal güvencesi olmayan yurttaşlarımıza. İlaç kullanma kültürünün zayıf olduğu ülkemizde çok sayıda birikmiş ilacımız var. Başta Beşiktaş olmak üzere İstanbul’dan bize kullanmadıkları ilaçları ulaştıran yurttaşlarımız, ellerindeki ilaçları kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak açısından bir katkı sunmuş oluyor  ve ücretsiz ilaç temini gerçekleştiriyoruz. Ardından da herhangi bir katkı payı olmadan ücretsiz belediye olarak bir hastane projemiz var. Bu projeyi inşallah bu sene gerçekleştireceğiz. Sağlıkla ilgili her hizmeti veren tam teşekküllü bir hastaneyi halk eczanesinin ardından hizmete sunacağız ve yine herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz” dedi.

‘’İLAÇ ALABİLMEK İÇİN REÇETE ŞARTI’’                                              

Beşiktaş Belediyesi tarafından sağlık kuruluşlarından kullanılmamış ilaçların toplanması ile oluşturulan Halk Eczanesi, israf olacak ilaçları ihtiyaç sahipleri ile ücretsiz olarak buluşturmayı hedefliyor. Sağlık güvencesi olmayan, fakir, kimsesiz ve sokaklarda yaşayan vatandaşlar ile devlet güvencesinde mülteci olarak yaşayanlar durumlarını evrak veya sistem üzerinden belgelerini gösterdikten sonra Halk Eczanesi’nden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Ücretsiz verilen ilaçlar için ise doktordan onaylı reçetenin olması gerekiyor. Vatandaşlar ayrıca eczaneden ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini de alabilecekler.