Beşiktaş Belediyesi'nden çocuk haftasına özel bianel

Beşiktaş Belediyesi'nden çocuk haftasına özel bianel

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde Suriyeli çocuklarla bir araya gelerek, miniklerin seslendirdiği rap şarkısına ve dansa eşlik etti.

 Palet Kültür ve Sanat Eğitim Derneği’nin (PALETDER) bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın katılımıyla başladı. ‘Çocuk Hakları Haftası’ başlığı altında düzenlenen Bienal’de çocuklara ve ebeveynlere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 2-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bienal boyunca 53 farklı etkinlik ve atölye çalışması gerçekleştirilecek. Çocuklar tarafından yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Suriyeli bir grup öğrencinin söylediği rap şarkısına ve dans gösterisine de eşlik etti.

 “BİR POLİTİKACI SANATA NE KADAR DEĞER VERİRSE O KADAR DERİN İZLER BIRAKIR”

  Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “PALETDER tarafından düzenlenip Beşiktaş Belediyesi’yle birlikte birçok kamu kuruluşunun da destek verdiği İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin ikinci haftası etkinliklere ayrılmış durumda. İsveç Başkonsolosluğu tarafından da desteklenen Çocuk Hakları Haftası 9 Mayıs’a kadar burada gerçekleştirilecek. Hafta boyunca burada hem çocukların hem yetişkinlerin farkındalığını artırmaya yönelik etkinlikler yer alacak. Ben siyasetçiyim, belediye başkanıyım. İki sıfatım var; birincisi şehri yönetmek. Şehri yönetirken de siyasi kimliğimi içine katarak yönetiyorum. Anne ve babalarınız hatta ileride sizler de belediye başkanını seçeceksiniz. Anne ve babalarınız seçti beni. Ama biz politikacıların şehirlere hayata bıraktığı izler bu sanat kadar derin ve değerli değil. Bir politikacı ne kadar sanata ve sanatçılara değer verir ise, kendi idarecilik süresinde yer verirse, onların eserlerini ne kadar çok halkla buluşturursa o politikacı da o kadar derin izlerin paydaşı olur” şeklinde konuştu.

  “YAŞAMIN VE BARIŞIN DEĞERİNİ BİLİN”

  Dünyanın en yaratıcı insanlarının sanatçı ruhlu insanlar olduğunu söyleyen Başkan Murat Hazinedar, “Dünyanın en inovatif, en yaratıcı insanları sanatçı ruhlu insanlardır. Çünkü onların yaratıcılıkları üzerine inşa olur belediye. Hatta bizim çocukluğumuzda şöyle derler; eski köye yeni adet getirme. Her yeni yapılanı, her yaratıcılığın önünü kesen bir dil hakimdi. Şimdi sizler çok şanslısınız. Bu bienal gibi etkinlikler, hele Beşiktaş’ta özgürlüklerin en yoğun yaşanıldığı semtimizde her türlü yeniliğe açık bilimin ve sanatın her türlü desteği aldığı semtte yaşıyorsunuz. Bazılarınız Beşiktaş’ta yaşamıyor ama orada okuyor. Emin olun sanat, bir politikacının yapabileceği en akıllıca şeyi sunar politikacıya. O yüzden ben sanatı, yaptığımız her şeyin önüne koyuyorum. Biz çocuklara da çok önem veriyoruz. Bu kentte doğup büyümüş, bu kentte öğrenim gören çocuklarımız Türkiye’nin kalbi Beşiktaş’ta çok iyi yetişsinler istiyoruz. Onlar gelecekte belediye başkanı olacaklar. Sanatçı olacaklar ve bu ülkeyi yönetecekler. Dolayısıyla bu tarz projeleri çoğaltarak sadece ders sıralarında bilgi almanın mümkün olmadığını düşünerek hareket ediyoruz.  Ülkemiz çok önemli. Bunu anlamak için Suriyeli çocukları iyi takip edin. Bakın onların vatanı yok şu anda. Üstelik birçoğunun okulu da yok. Anneleri ve babalarından birçoğu ayrı, bu yüzden Beşiktaş’ta Türkiye’nin en kaliteli okullarında okumanın kıymetini lütfen bilin. Ve bir de barışın değerini bilin” dedi.
  Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, konuşmasının ardından Suriyeli çocukların kendi eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.