Beşiktaş Belediyesi'nden çocukara 23 Nisan hediyesi

Beşiktaş Belediyesi'nden çocukara 23 Nisan hediyesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Beşiktaş’ta unutulmayacak bir festivalle kutlandı. Dev oyun parkına çevrilen futbol sahasında 10 bin balon ve top havadan çocukların üzerine bırakıldı.

 Beşiktaş’ta Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96.yılı Beşiktaş Çilekli Spor Tesislerinde kutlandı. Beşiktaş Belediyesinin organize ettiği 23 Nisan Çocuk Festivali birbirinden renkli sürprizlerle ve görsel bir şölenle yapıldı. Etkinlik alanının üstünü özel bir sistemle komple balonlar ve toplarla dolduran Beşiktaş Belediyesi, Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın geri sayımıyla 10 bin top ve balonu bir anda aşağıya bırakarak çocuklara ve ailelerine görsel bir şölen yaşattı.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK SAYIDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Çocuk festivalinde; konserler, müzikler, halk oyunları, Beşiktaş Çocuk Korosu, resim yarışması, bilim şovları, şarkı yarışması gibi birbirinden farklı etkinliklerle çocuklar 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Çocuklara eşlik eden Belediye Başkanı Murat Hazinedar onlarla yakından ilgilendi ve fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Murat Hazinedar, kutlanan her bayramın dünyada yaşanan acılara karşı birlikteliği ifade ettiğini söyledi. Çocuklarla beraber aynı heyecanı paylaştığını belirten Hazinedar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

‘’SİVİL KUTLAMALARA İHTİYAÇ VAR’’

 “Bu bayramlar milletin tek vücut olduğunu, heyecanını, bu ülkeye dair o büyük ülküsünü yaşattığı ve geleceğe aktarması açısından çok önemli günler. Ama bu günlere sivil bir sahip çıkma ihtiyacı var. Çocukluğumdan bu yana sivil kutlamalara, devlet kurumlarının öncülük ettiği ama özgürce, resmi törenlerin değil gönülden yapılan organizasyonlarla, katılımla yapılan törenleri hayal etmiştim. Bunu yapıyoruz burada” dedi.