Beşiktaş Belediyesi'nden vatandaşlara dev hizmet

Beşiktaş Belediyesi'nden vatandaşlara dev hizmet

Beşiktaş Belediyesi Dilek Türker’in oyunlaştırdığı ‘ Mustafa Kemal’le Bir Gün’ Latife oyununu izlemek isteyenlere büyük sürpriz…

Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla 10 Kasım’a özel olarak Nezihe Araz tarafından yazılan ‘ Mustafa Kemal’le Bin Gün’ Latife adlı kitap, Dilek Türker’in usta oyunculuğu ile bir araya gelerek sahneleniyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün geçmişinin ve anılarının Latife hanım tarafından anlatıldığı bu oyunu sanatseverler yanlarında 1 kitap getiren herkes ücretsiz olarak izleyebilecek.Fulya Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da gerçekleşecek olan, Ata’mızın hayatının anlatıldığı oyuna Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ünlü sanatçı ve oyuncularla birlikte birçok vatandaş katılacak.

‘Mustafa Kemal’le Bin Gün’ Latife Oyunu

1975 yılında, öldüğü güne kadar Mustafa Kemal’le olan evliliklerini bir sır olarak saklayan Latife Uşakizade Hanımefendinin ağzından bir Mustafa Kemal öyküsü…

Latife, bu öykünün içinde Paşa’ya âşık bir genç kadındır. Köklü bir ailenin asi kızı gibi dursa da, birkaç yabancı dili ana dili gibi konuşan, piyano çalan, kendinden emin, etkileyici bir genç kadındır Latife. Mustafa Kemal de onu sevmiştir. Ama Atatürk, Latife Hanım’a duyduğu sevginin yanı sıra, milletine âşıktır. Millete duyulan bu aşk, ülkeye duyulan bu aşk, kolay kolay başka aşklara izin vermez.

Nezihe Araz’ın güçlü kalemi, Dilek Türker’in incelikli oyunculuğuyla birleşince, gözyaşlarınıza hâkim olamayacağınız bu tiyatro oyunu ile büyüleniyorsunuz.

kitap-sizden-bilet-bizden---tiyatro.jpg