Beşiktaş'ta barış rüzgarı esti

Beşiktaş'ta barış rüzgarı esti

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük çiçek festivali olan Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali binlerce kişinin katıldığı ‘Barış Korteji’ yürüyüşüyle başladı.

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali rengarenk çiçeklerle süslenmiş araçlar, bisiklet grubu, çiçek çocuklar, bando takımı, çiçeklerden yapılan dev Türk bayrağı ve çocuk genç yaşlı her yaştan kişinin katıldığı Barış Korteji'nin geçişiyle başladı. The Plaza Otel önünden hareket eden kortej sevgi, barış, birlik beraberlik şarkıları çalan bando takımı ve renkli dans gösteri eşliğinde bahara, dostluğa, kardeşliğe, barışa merhaba demek için yürüdü. İş yerleri ve evlerindeki vatandaşlar da camlardan ve balkonlardan ıslıklar ve alkışlarla korteje eşlik etti. Kortejin Barbaros Bulvarı'ndan geçerek Beşiktaş Meydanı'na gelmesinin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar festivalin açılışını gerçekleştirdi. Bayram havasında gerçekleşen açılışta çocuklar, gençler ellerinde çeşitli ülkelerin bayraklarıyla tüm dünyaya  "Barış istiyoruz!" mesajları verdi.

Başkan Hazinedar: "Yeşilden doğadan yola çıkarak barış için mesajlar vereceğiz."

unnamed-(1)-002.pngFestivalin açılışında konuşan Başkan Hazinedar hem özgürlüklerin, hem özgürlükçü değerlerin, hem inanlara saygının en güzel yaşandığı şehir dediği Beşiktaş'tan büyük mesajlar verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Hazinedar gençlere seslenerek "Buranın çocukları olarak sizler başarılı olarak, Beşiktaş'tan geleceğe, Beşiktaş'tan İstanbul'a, Beşiktaş'tan Türkiye'ye, Beşiktaş'tan dünyaya en güzel mesajları vermek zorundasınız. Çünkü burası kadim bir semt, burası bizi biz yapan değerleri yüceltmekle zorunlu bir şehir. Burada yeşilden doğadan yola çıkarak barış için mesajlar vereceğiz. Ama bunu yaparken Beşiktaş semtinin, aziz Atatürk'ün yaşadığı ve öldüğü onun Milli Mücadele'ye Avrupa'dan ilk adım attığı Barbaros Meydanı'ndan Beşiktaş İskelesi'nden bu mesajları vereceğiz." dedi.

Festivalde çok sayıda uluslararası tasarımcının Beşiktaş'ta Beşiktaşlılara ve İstanbullulara eserlerini sunacağını dile getiren Başkan Murat Hazinedar, çok sayıda sektör temsilcisi hiçbir kâr amacı gütmeden, ticari amaç olmadan bir festival gerçekleştireceklerini söyledi. Hazinedar, "Bu festival belki ilk ama özellikle İngiltere Londra'da yapılan "Chelsea Flower Show"un 23 sene direktörlüğünü yapmış olan Stephen Bennett'ın direktörlüğünde belki ilkinde uluslararası bir karakter kazanacak." diyerek festivalin önemine dikkat çekti. "Gerçekten benim de içime sinen bir başlangıçla festivalimiz başlıyor." diyen Hazinedar, festival bahçelerinin küratörlüğünü yapan Andrew Tomlin Fisher'e, festivale emek verenlere ve katılımcılara teşekkür ederek festivalin tüm Beşiktaşlı ve İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

Festivale İstanbulluların yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisi yoğundu. Beşiktaş'ın çeşitli noktalarındaki parkları gezen ziyaretçiler bir yandan ulusal ve uluslararası tasarımcıların tasarladığı gösteri bahçelerini gezerken diğer yandan kesme çiçekçilerin perakende satış yaptığı Çiçek Pazarı'nda egzotik çiçekler ve ev bitkilerinin yanı sıra, alışılmadık bitkilerden yapılan çeşitli tasarımları da görme şansı yakaladı.

Beşiktaş’ta 10 gün boyunca devam edecek olan festival ücretsiz olup bütün parklar ve bahçeler çiçeklerle donatıldı. Ayrıca Beşiktaş’taki parkları ziyaret edecek olan vatandaşlara ve turistleri her gün farklı bir sürpriz bekliyor.