Beşiktaş'ta her yer çiçek açacak

Beşiktaş'ta her yer çiçek açacak

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bahçe ve Çiçek festivali 6 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da The Plaza Otel’in önünden büyük bir ‘Barış Korteji’ ile başlıyor.

Beşiktaş’ta her yer çiçeklerle donatılacak. Bütün parklar, bahçeler, binalar, yollar çiçek açacak. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük çiçek festivali olacak olan organizasyon ayrıca dünyada da bir ilke imza atacak. Kamusal alanlar ilk kez özgürleşerek bambaşka bir kavram kazanacak. Bu kapsamda Cuma günü yapılacak  ‘Barış Korteji’nde çiçek çocuklar, 120 çocuktan oluşan dev çocuk bandosu, 20 okuldan kendi çiçeklerini yetiştiren öğrenciler katılacak. Kortejde çiçek çocukların yanı sıra rengarenk çiçeklerle süslenmiş araçlar, özel tasarlanmış dev uğur böcekleri ikonu, rengarenk objeler ile gerçekleştirilecek. ‘Barış Korteji’ne Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Büyükelçiler, sanatçılar ve binlerce vatandaş katılacak. Akşam saat 19:30’da ise Zuhal Olcay çiçeklerle süslenmiş Ortaköy Yetimhanesi’nde konser verecek. Bu dev organizasyonda siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

İstanbul'un buluşma noktası Beşiktaş, Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6-15 Mayıs tarihlerinde bu yıl ilki gerçekleştirilecek festivalin İstanbul için yeni bir marka proje olması ve ilerleyen yıllarda sürekli hale getirilmesi hedefleniyor. Beşiktaş'taki tüm parkları, meydanları ve sokakları içine alarak gerçekleştirilecek festivalin teması "Beşiktaş'ta Barışmak" olarak belirlendi. Ulusal ve uluslararası farklı bahçe tasarımcısı, sanatçı, mimar, kentsel tasarımcılarının tasarladığı projeler Beşiktaş'ın çeşitli noktalarından tüm dünyaya barışmak için seslenecek.

FESTİVAL BİNLERCE KİŞİNİN KATILACAĞI ‘BARIŞ KORTEJİ’ İLE BAŞLAYACAK

Festival 6 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Barış Korteji’nin geçişiyle başlayacak. Rengarenk çiçeklerle süslenmiş araçlar, çiçek çocuklar ve rengarenk objelerden oluşan Barış Korteji The Plaza Otel önünden hareket ederek Yahya Kemal Parkı’na gidecek ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın katılımıyla festivalin açılışı gerçekleştirilecek. 

Festival süresince Çiçek Pazarı, satış, yeme-içme ve oturma alanlarının bulunacağı Pazar Yerleri, proje fikirleri, sergiler, defileler, hurda arabalar üzerinde çiçek uygulamaları, sokak sanatları uygulamaları ve daha birçok uygulama gerçekleştirilecek.  "Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali"nin ikonuysa "Uğur Böcekleri". Festival için özel olarak tasarlanan "Uğur Böcekleri" Beşiktaş'ın çeşitli noktalarında sergilenecek.

TERKEDİLMİŞ BİNALAR ÇİÇEK AÇTI

Festival Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olmasının yanı sıra kamusal alanı da özgürleştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Beşiktaş'ın tüm bilinen alanları, cadde ve çıkmaz sokakları, trafoları, oyun parkları, sanat galerilerinde gerçekleştirilecek uygulamaların yanında terkedilmiş bina uygulamaları da yer alıyor. Ortaköy'deki kullanılmayan Yetimhane binası ulusal ve uluslararası sanatçılar tarafından çeşitli uygulamalarla festivale dâhil edilerek ziyaretçilere açılacak. Kamusal alanların kullanılacağı festivalde kent kültürüne de katkı sağlanacak.

"Uluslararası Gösteri Bahçeleri"nde sanatçılar barışmak temalı tasarımlarıyla dünyaya seslenirken, "Sektörel Bahçeler"de ulusal ve uluslararası bahçe, botanik ve yan sanayi firmaları kendi ürünlerini tanıtıp satışını gerçekleştirme imkanı bulacak.

Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, sivil toplum kuruluşları, uluslararası temsilcilikler ve konsolosluklar, ilçe ve büyükşehir belediyeleri, üniversiteler ve çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası tasarımcıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilecek festivali, baharı coşkuyla karşılamak isteyen İstanbullular ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

VE FESTİVALİN AKŞAMI... ZUHAL OLCAY RÜZGÂRI ESECEK

Açılışımız Ortaköy Yetimhane’de sanatçılarımızın katılımıyla da renklenecek. Cuma saat: 19:30’da çiçeklerle süslenmiş yetimhane binasında Zuhal Olcay bir konser verecek.