BTP'nin İstanbul adayı Selim Kotil: ''O ücreti kaldıracağız''

BTP'nin İstanbul adayı Selim Kotil: ''O ücreti kaldıracağız''
Güncelleme:

BTP'nin İstanbul adayı Selim Kotil, Sancaktepe'deki mitinginde projelerini açıkladı. Kotil, su ve doğalgaz faturalarına yansıyan sayaç okuma bedellerini kaldıracağını söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, Sultangazi’de 50. Yıl Kültür Merkezi’nde halk ile buluştu. İstanbul’un sorunlarını nasıl çözeceklerini anlatan Kotil, “Sayaç okuma bedelini kaldıracağız. İstanbulluların doğalgaz ve su faturalarını en az yarı yarıya düşüreceğiz” ifadelerini kullandı

“GÜNEŞ ENERJİSİYLE ELDE EDECEĞİMİZ ELEKTRİĞİ SERACILIKTA KULLANACAĞIZ”

Gölün kenarındaki su koruma havzasını güneş panelleriyle dolduracaklarını söyleyen Kotil, "Gölün kenarındaki bütün alanlar, su koruma havzası içerisinde olduğu için tamamıyla boş duruyor. Burada inanılmaz büyük bir geniş alan var. Suyun kenarındaki bu boş alanlara güneş panelleri yerleştireceğiz. Göllerimiz, İstanbul su havzaları çiçek açacak; güneş tarlalarına dönüşecek. Gölün etrafını hem koruma alanı içine alarak herhangi bir yerleşmenin olmasına engel olacağız hem de buradan elektrik elde edeceğiz. Bu sayede suyumuzu da koruyacağız. Güneş enerjisiyle elde edeceğimiz elektriği seracılıkta kullanacağız. Seracılığın ihtiyaç duyduğu enerjiyi bedavaya sağlayacağız. Böylelikle İstanbullunun ihtiyaç duyduğu ucuz domatesi, ucuz patlıcanı, ucuz salatalığı halkımıza sağlamış olacağız. Güneş tarlalarını; Büyükçekmece Gölü'nde, Küçükçekmece'de, Terkos'ta, Elmalı'da, Ömerli'de yapacağız. Velhasıl İstanbul'un tüm su kaynaklarını hem koruma altına almış olacağız hem de elektrik üretmiş olacağız" dedi.

“İSTANBUL’DA 4 KEBAN GÜCÜNE EŞDEĞER ENERJİ ÜRETECEĞİZ”

İstanbul Boğazı’ndaki akıntıdan elektrik üretme projesinden bahseden Kotil, “İstanbul’un elektrik problemi kalmayacak. İstanbul’da bir daha ne elektrik kesintisi ne de pahalı elektrik olacak. İstanbul Boğazı, Dünya’nın incisidir. Bu güzelliğinin yanında İstanbul Boğazı çok yüksek bir akıntıya sahiptir. Alt taraftan 130 milyon metreküp, yukarıdan yani Karadeniz’den 250 milyon metreküp su akıyor. Toplam miktar Amazon’dan fazla. Ne yapacağız peki? 80 metre ortalama derinliği olan İstanbul Boğazı’nın altına 2,5 metre çapında yavaş yavaş dönen pervaneler kuracağız. Bakın, ben inşaat mühendisiyim. Bu projenin maliyeti çok az. Çünkü bu tarz projelerde asıl maliyet suyu akıtmakta harcadığımız yani barajı yapmakta harcadığımız maliyettir. Su aktıktan sonra önüne koyacağımız pervanenin maliyeti bir şey değildir. İstanbul Boğazı’nda hali hazırda devasa bir akıntı var. Bu akıntıdan yararlanarak 4 Keban gücüne eşdeğer yani 5 bin megawatt enerji elde edeceğiz” dedi.

“BORULARDAN SIZIP GİDEN SUYUN PARASINI SİZDEN TAHSİL EDİYORLAR”

İstanbul’un altyapı sorununa dikkat çeken Kotil, “İstanbul’da altyapı sorunu var. Altyapıya yatırım yapılmadı. Neden yapılmadı? Çünkü altyapıda rant yok. Zaten borulardan sızıp giden suyun parasını sizden, bizden tahsil ediyorlar. Faturaların kabarık olmasının bir sebebi de bu. Su borudan sızıp gidiyor, vatandaş kayıp kaçak bedeli ödüyor. Yok öyle yağma. Biz, İstanbul’un altyapısını yenileyeceğiz. Altyapıyı yenilemek demek kayıp bedelinin olmamasıdır” ifadelerini kullandı.

“SAYAÇ OKUMA BEDELİNİ KALDIRACAĞIZ”

Su ve doğalgaz faturalarının fahiş rakamlara ulaştığını belirten Selim Kotil, “Bakın, doğalgaz ve su sayaçlarını okumaya geliyorlar. 30 lira sayaç okuma bedeli alıyorlar. Peki, biz bütün bu sayaçlara cep telefonlarındaki gibi bir çip taksak oturduğumuz yerden bu bilgilerin tamamını basit bir SCADA işlemi ile merkeze alabiliriz. Bu yolla sayaç okuma bedelini kaldıracağız. Bunun dışında yapacağımız indirimler ile İstanbulluların doğalgaz ve su faturalarını en az yarı yarıya düşüreceğiz” dedi.

BTP'nin İstanbul adayı Selim Kotil: ''O ücreti kaldıracağız'' - Resim : 1

“ATATÜRK’ÜN HAYATINI ANLATAN DEVASA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ YAPACAĞIZ”

Türk milletinin Atatürk’e büyük bir vefa borcu olduğunu söyleyen Selim Kotil, “İstanbul’da Dünya’nın en büyük açık hava müzesini yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, fikrini, uğraşlarını canlı bir anlatan devasa bir açık hava müzesi yapacağız. Doğduğu ev, Kuran’ı öğrendiği ev, askeri mektep, Trablusgarp Cephesi, Sakarya Cephesi. Bütün bu yerler bu müzede minyatür olarak yer alacak. Prof. Dr. Haydar Baş’tan Mustafa Kemal’in hafız olduğunu öğrendik. Bunu, bütün vatandaşlarımıza öğreteceğiz. Atatürk, Cumhuriyet’i rakı sofralarında kurmadı. Haydar Hoca’dan öğrendik ki Atatürk, Cumhuriyet’i Nevşehir’de Hacı Bektaş Dergâhında kurdu. Buranın minyatürünü de müzeye koyacağız. Gençler Ata’sını tanıyacak. Bu sayede Atatürk’e olan vefa borcumuzun bir kısmını ödeyeceğiz” dedi.