Büyükçekmece, ''Büyüklerini Sayıyor''

Büyükçekmece, ''Büyüklerini Sayıyor''

Büyükçekmece Belediyesi'nin, Türkiye'de bir ilk olan "Büyüklerimizi Saymak" sloganıyla hayata geçirdiği "Büyükçekmece'nin Büyükleri" projesinin ikincisi muhteşem bir etkinlikle gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Celaliye köyünde yaşadığı bir olay üzerine hayata geçirilmesini istediği, ilçede yaşayan yaşlıları ölümsüzleştirmek amaçlı projenin ikincisinde 70 yaşın üzerinde 350 Büyükçekmecelinin fotoğrafları çekilerek bir albümde toplandı.

70 yaş üzeri 350 Büyükçekmecelinin fotoğrafı çekildi

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD)  işbirliğiyle ilki Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Büyükçekmece'de yaşayan 70 yaşın üzerindeki yaşlılar evlerinde ziyaret edilerek portre fotoğrafları çekilmişti. Projenin ikincisi yaklaşık iki yıl süren bir çalışma sonrasında hayata geçirildi. BUFOD üyesi fotoğrafçıların evlerinde ziyaret ettikleri, 70 yaş üzerindeki 350 kişinin çektikleri portre fotoğrafları Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde sergilendi. Serginin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı İbrahim Göksungur, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından fotoğraf sergisini gezildi. Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, BUFOD üyelerine teşekkür ederek, teşekkür belgelerini  takdim etti. Sergide proje kapsamında fotoğrafları çekilen ve sonrasında aramızdan ayrılan 8 yaşlı için de özel bir anma köşesi yer aldı.

"Size hizmet en büyük ibadettir"

"Büyükçekmece'nin Büyükleri - 2" kapsamında düzenlenen etkinliğin ikinci bölümü Bedia Muvahhit Gösteri Salonu'nda devam etti. Burada bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çok duygu yüklü olduğunu belirterek; "Çok duyguluyum. Çünkü sizin o fotoğraflarınıza baktığım zaman yüzlerinizdeki o kırışıklıklar, o öpülesi eller ve gözlerinizdeki o ifade insana öyle bir ders ki, insana muhteşem bir ders. Ama o dersten anlamak lazım.  O dersten ders almasını bilmek lazım. Bizim Anadolu terbiyesinde büyük denilince aklımıza ne geliyorsa işte o büyüklerimiz. Ailemizin büyükleri, ülkemizin yaşça büyükleri. Onları sevmek, saygı, hürmet göstermek, onları dinlemek, onları anlamak, gönüllerini almak, bayram günlerinde ziyaret edip ellerini öpmek, biliniz ki en büyük ibadettir" diye konuştu.

"Bugün benim en mutlu günüm"

Salonda bulunan 102 yaşındaki annesi Ayşe Akgün'ü de sahneye davet eden Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı; "Günlerinizi daha iyi geçirebilmeniz için sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için buradaki meclis üyelerimizle ve sizin hizmetkarınız olan Büyükçekmece Belediye personeliyle 24 saat sizin emrinizde olmak bizim için ibadettir. Hasan Akgün evladınız olarak sizlerle birlikte olmaktan ötürü o kadar mutluyum ki, bu Pazar günü benim en muhteşem günüm. En güzel pazarım. Çünkü bir vesileyle sizlerle toplu bir şekilde bir arada olmak bizim için mutlulukların ve onurun en büyüğü. Bu mutluluğun tarifi olamaz."

Yemekte bir araya geldiler

Projenin üçüncüsünün 2018 yılı Kasım ayında gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Başkan Akgün, daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çektirdi. Buradaki programın ardın Başkan Akgün, fotoğrafları çekilen  350 yaşlıyı aileleri ile birlikte Kumburgaz Artemis Hotel'de yemekte ağırladı. Fotoğrafları çekilen yaşlılara proje kapsamında hazırlanan albüm ve hediyeler takdim edildi. Yemekte eşleriyle dans eden yaşlılar unutulmaz bir gün yaşadı.