Büyükçekmece'de 19 Mayıs'a yakışan tören

Büyükçekmece'de 19 Mayıs'a yakışan tören

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 97. yıldönümü Büyükçekmece halkı tarafından coşkuyla kutlandı.

Büyükçekmece'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından tören alanını dolduran Büyükçekmece halkı, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı.

"Var olma mücadelesinin ilk adımı"

Tören alanına belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, vatandaşların tek tek bayramlarını kutladı. Başkan Akgün, 19 Mayıs 1919 tarihin yeniden var olma mücadelesinin ilk adımı olduğunun altını çizerek; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığıdır 19 Mayıs tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımıdır" ifadesini kullandı.

"Gençler bu emaneti yaşatacaktır"

19 Mayıs 1919'un, Türk ulusunun tarihinde çok özel bir gün olduğunu belirten Başkan Akgün; "19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olmuştur. Millet iradesini esas alan yeni bir anlayışı ortaya konmuştur. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir. İnanıyorum ki, Atatürk tarafından kendilerine hediye edilen bu bayramı ve 19 Mayıs 1919'un anlamını kavrayan gençlerimiz, bu emanete sahip çıkarak, sonsuza kadar yaşatacaklardır" dedi.