Büyükşehir araç filosunu 43 iş makinesi ile güçlendirdi

Büyükşehir araç filosunu 43 iş makinesi ile güçlendirdi

Gazipaşa’dan Kaş’a, sahillerden Toroslar’ın zirvesine kadar yol çalışması yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 milyon liralık yatırımla, 43 yeni iş makinesini araç parkına dahil etti.

Dualarla teslim alınan iş makinalarından birini kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “2015 yılında kırsal yollara 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Hedeflerimizi aşarak 2015 yılında, 174 kilometre sıcak asfalt, 550 kilometre sathi asfalt döktük. Daha önce İl Özel İdaremizin köylere hizmet bütçesi yılda 10 milyon liraydı. Bizim geçen yıl sadece köy ve ilçe yolları için harcadığımız, yaptığımız yatırım 100 milyon liranın üzerinde” dedi.

 

Tüm Antalya’da kent merkezlerinden Toroslar’ın sarp yamaçlarındaki mahallelere kadar güvenli, konforlu yollar yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 43 yeni iş makinesini araç filosuna dahil etti. Törende konuşan Başkan Menderes Türel, yeni araçların, Alanya’nın, Manavgat’ın, Akseki’nin, Korkuteli’nin, Kumluca’nın, Kaş’ın köylerine daha iyi hizmet, daha iyi yol, daha fazla su götürmek için kullanılacağını söyledi.

 

SÖZÜMÜZ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Büyükşehir Belediyesi, kanununda değişiklik yapıldığı zaman muhalefetin her konuyu istismar ettiği gibi bu yasayı da vatandaşa farklı anlatmaya çalıştığını kaydeden Başkan Türel, “Köylere artık hizmet gitmeyecek, yeni vergiler gelecek deyip durdular. Hatta bir aday arkadaşımız ilçe ve köylere hizmet götürmek imkansız diyerek aday oldu. Sanki şehir merkezine çok hizmet etmişler gibi, seçime girerken bahanesini baştan ilan etti. Biz kaybedilen zamanı telafi etmek üzere gece gündüz çalışmaya başladık ve işte neticelerini her gün daha iyi alıyoruz” diye konuştu.

DAĞDAKİ TEK BİR ÇOBAN İÇİN YOL YAPTIK

Seçim öncesinde şehir merkezlerinde ne varsa Antalya’nın en ücra köşelerine de aynı hizmeti götüreceklerinin sözünü verdiklerini ifade eden Başkan Türel, “Görevi devraldığımızda araç parkı çok yetersizdi. 22 kilometrekareye genişleyen görev alanımızda hemşehrilerimize en iyi hizmeti verebilmek için, araç parkını güçlendirmemiz şarttı. 2014 yılında doğu ve batı ilçelerimizde kiralama yöntemiyle hizmet verme şansını zorladık. Bazı ilçelerimizde kiralayacak araç dahi bulamadık.

Yaklaşık 1 yıl önce yaklaşık 13 milyon liralık bir yatırımla 39 adet yeni iş makinesini Belediyemize kazandırdık. Sahilden Toroslar’ın zirvesine Antalya’nın dört bir köşesine yol hizmeti götürdük. Dağdaki tek bir çoban için dahi yol hizmeti sunmak için geceli gündüzlü çalıştık” dedi.

FARKI KÖYLERDEKİ ANALARIMA SORUN

Kırsal bölgelerde yol ve asfalt seferberliği başlattıklarını söyleyen Türel, “2015 yılında kırsal yollara 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Hedeflerimizi aşarak 2015 yılında 174 kilometre sıcak asfalt, 550 kilometre sathi asfalt döktük. Daha önce İl Özel İdaremizin köylere hizmet bütçesi yılda 10 milyon liraydı. Bizim geçen yıl sadece köy ve ilçe yolları için harcadığımız, yaptığımız yatırım 100 milyon liranın üzerinde. İşte yeni Türkiye, yeni Antalya budur. Halen görmeyen, anlamayan olabilir. Ama benim Antalya köylerindeki analarım, bacılarım bu farkı anlıyor, görüyorlar” şeklinde konuştu.

YOLU OLMAYAN YAYLA KALMAYACAK

Yolu olmayan mahalle, yayla bırakmamak için araç parkını güçlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Türel, “Bugün 11 milyona yakın yatırımla, 43 yeni iş makinesini daha araç parkımıza katıyoruz. Bakınız, geçmişte bir yıllık köy ulaşım bütçesini, bugün biz bir defada sadece araç parkı için kullanıyoruz. Bu araçlarla, bu yıl içinde 200 kilometre sıcak asfalt, 500 kilometre sathi kaplama asfalt yapmayı, 50 kilometre yeni yol açmayı hedefliyoruz. Bunları yaparken, köprü, menfez gibi birçok sanat yapısını da hizmete sunacağız. Birileri olsa bizim açılış yapmadığımız bu eserler için kim bilir ne açılışlar ne eğlenceler yaparlardı” diye konuştu.

ARAZİDE ÇALIŞACAK ARAÇ ALDIK

Başkan Türel şunları söyledi: “Alınan araçların hepsi dünyanın en iyi markaları. Biz aldığımız araçları sanayide yatan araç değil arazide de çalışan araç olarak planlıyoruz. Antalya’nın her kuruşu dikkatle harcanıyor, bunun sonucunda da Belediyemiz güçleniyor, Antalya güçleniyor. İnşallah hep birlikte her zaman daha iyisini yapacağız. Biz çalışacağız, Antalya daha iyi hizmet alacak. Hizmetlerimiz Antalya’ya iyi gelecek, Antalya kazanacak. Belediyemize ve Antalyamıza hayırlı uğurlu olsun. Tüm arkadaşlara kazasız belasız hayırlı hizmetler diliyorum.”