Büyükşehir, Gaziantep'e yeni bir spor salonu kazandırdı

Büyükşehir, Gaziantep'e yeni bir spor salonu kazandırdı

Gaziantep’in yetiştirdiği ünlü futbolculardan biri olan Talat Özkarslı’nın adını yaşatmak isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehreküstü mahallesinde yaptırdığı spor salonun adına “Talat Özkarslı Spor Salonu” adını verdi.

Şehreküstü itfaiyesinin arka kısmında 800 kişilik spor salonu yaptıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri çalışmaları tamamladı. Toplamda 6 bin 500 metre karelik alanda yapılan salonda basketbol, hentbol, tekvando, aikido, karete, judo salonları da var. Erkek ve kız soyunma odalarının yanı sıra hakem odalarının da bulunduğu spor salonu sosyal kopleks olarak kullanılabiliyor.

MAHALLELERE MİNİ FUTBOL VE BASKETBOL SAHALARI GELİYOR

Özellikle kentin kırsal bölgelerinde yer alan mahallelere yapılan futbol ve basketbol sahaları bölgede yaşayan gençleri sporla buluşturmayı hedefliyor. Genç nesillerin spor ile hayata daha dinamik bir bakış açısını bulması için gereçekleştirilen sahalarda genç sporcu adaylarında yetişmesi hedefleniyor.

İlk etapta Mevlana, Beydilli ve Kocaoğlan mahallerinde yapılan mini futbol ve basketbol sahaları ihtiyaca göre diğer semtlerede de inşa edilecek yapılacak.