Büyükşehir ile engeller kalkıyor

Büyükşehir ile engeller kalkıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi engellilere yönelik yaptığı projeiler ile engelli vatandaşların gündelik hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Daha önce 7 ayrı noktada kurduğu akü şarj istasyonuna 7 nokta daha ekledi. Toplamda 14 ayrı noktada kurduğu akü şarj istasyonları ile engellilere yönelik projelerine bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, akülü araç kullanan engellilerin yüzünü güldürüyor.

Türkiye’de engelli istihdamında en başarılı il olma özelliğini yakalayan Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi, şarj istasyonlarında üçüncü etabı da hayata geçirdi. Engellilerin en büyük sıkıntılarından birisi akülü araç şarjı sorununa el atan Büyükşehir Belediyesi, 14 ayrı noktaya akü şarj istasyonu kurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile harekete geçen Engelliler Daire Başkanlığı, üçüncü etap akü şarj istasyonlarını da ilçelerde kurdu.

İLÇELERE DE KURULDU

Gaziantep’in yanı sıra ilçelere de akü şarj istasyonları kurulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, akülü araç kullanan engellilerin artık yolda kalmayacağını söyledi. Çelebi, projeyi genişleterek devam edeceklerini belirterek, akü şarj istasyonlarını sadece merkeze değil ilçelere de yaymaya başladıklarını bildirdi.

Çelebi, “Bedensel engelleri nedeni ile akülü araç kullanmak zorunda olan engelli vatandaşların, araçlarını şarj istasyonlarının bulunduğu alanlarda kolaylıkla şarj ederek yolda kalma korkusunu ortadan kaldırıyoruz. Bedensel engelli vatandaşlarımızın günlük işlerine devam edebilmelerini sağlamak için il merkezinde 7, ilçelere de 7 noktaya akü şarj istasyonlarını kurduk. Üçüncü etabı yine şehir merkezinde ihtiyaç duyulan noktalara yerleştiriyoruz” diye konuştu.

Çelebi, Gaziantep merkezdeki akü şarj istasyonlarının; Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Demokrasi Meydanı, Sanko Park Yanı, Karataş Vakıfbank Önü, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Önü, Düztepe Yaşam Hastanesi Karşısı, Gazikent Annaç Parkı, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Hayvanat Bahçesi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, ilçelerde ise; Araban Belediye Parkı, İslahiye (2 adet), Devlet Hastanesi, Belediye Hizmet Binası, Nizip (2 adet), Osmanlı Parkı, Okan Parkı, Nurdağı Büyükşehir Parkı, Oğuzeli Çamlık Çay Bahçesi içinde olduğunu belirtti.