Büyükşehir'den inanç turizmine destek

Büyükşehir'den inanç turizmine destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminin alt yapısını oluşturmak amacıyla merkez ilçeler ile Araban, İslahiye, Nurdağı, Oğuzeli, Nizip, Yavuzeli’nde bulunan inanç turizmine yönelik bölgeleri tadilat ve restorasyon yaparak turizme kazandırıyor.

Gaziantep sınırları içinde bulunan 28 adet türbenin restorasyonunu yaparak inanç turizmine yeniden kazandırmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, bu türbelerin tespitini Kültür Bakanlığı ile birlikte yapıyor.

28 adet türbenin rölöve, restorasyon ve çevre düzenleme projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı projeyi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul kararı ile onaylattı.

Uygulama kapsamında tescilli ve tescilsiz olan türbelerin cephelerinde, çatılarında, kubbelerinde, pencere ve kapı doğramalarında, sandukalarda, bahçe duvarlarında restorasyon ve bakım onarım işleri yapılacak. Türbe çevresinde zemin kesme bazalt ile döşenerek, peyzaj düzenlemesi yapılacak olup, bu kapsamda kent mobilyaları ve aydınlatma armatürleri eklenecek. Ayrıca türbelerdeki bilgilendirme panoları ziyaretçilerin bilgisine sunulacak.

Tüm bu uygulamaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Böylece türbeler hak ettiği özgün kimliğine kavuşarak kent belleğindeki yerini koruyacak.

Büyükşehir Belediyesi bu çalışmasıyla, günümüze kadar ulaşan ziyaret merkezlerinin çevre düzenlemesi, aydınlatma, ulaşım gibi konuları iyileştirilmesini ve tanıtımını yaparak ziyaretçi sayısının artırılmasını hedefliyor.