Büyükşehir'den sağanak yağış sonrası etkili müdahale

Büyükşehir'den sağanak yağış sonrası etkili müdahale

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentte etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak ve dolunun hemen ardından hasarı gidermek için temizlik ve su tahliye çalışmalarına başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve GASKİ ekibi, özellikle Şahinbey ilçesindeki mahallelerde dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat etkili olan yağışların ardından yol ve çeşitli yerlerde oluşan zararı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekip, dün akşamki yağmurun ardından başlayan temizlik ve su tahliye çalışmalarına bugün de devam etti. 15 araç ve 50 personeli ile su tahliye çalışmalarını sürdüren İtfaiye ekipleri, şimdiye kadar 70 adrese müdahale etti.

Yeşilevler Mahallesindeki temizlik ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyip, çevredeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak yaptığı açıklamada, kentte dün beklenmeyen ve zor bir günün geride bırakıldığını söyledi.

HASAR GÖREN BİNA SAKİNLERİ ALO 153 HATTINI ARAYABİLİR

Toprak, şöyle konuştu:

"Gaziantep yıl boyunca metrekareye toplam 280 kilogram alıyordu. Dün 1 saat içerisinde 39 kilogram yağış almışız. Bu da yıllık yağışın yüzde 15'ine tekabül ediyor. Bundan kaynaklı şehrimizin bazı bölgelerinde kısmı sıkıntılar yaşandı.Ekiplerimiz, dünkü olayın ilk anından itibaren sahada çalışmalarına başladı ve yoğun şekilde çalışıyorlar. Bizim hedefimiz halkın mağdur olmadan sıkıntılarının giderilmesi."

Olayda en büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu aktaran Toprak, "Gaziantep tarihinde temmuz ayı boyunca şimdiye kadar böyle bir yağış görülmedi. Geçmiş istatistiklere baktığımızda bugüne kadar temmuz ayı boyunca yere düşen yağışın toplamı en fazla 10 kilogram. Dün ise sadece 1 saatte yaklaşık 40 kilogram yağış alması sıkıntıları beraberinde getirdi. Hem kurumsal hem de fiziksel alt yapımızın güçlü olması can kaybının önüne geçti diyebiliriz" diye konuştu.

Öte yandan su baskınına maruz kalan veya düşük kotlarda yer alan binalardaki bina sakinlerinin ALO 153 ihbar hattına durumlarını bildirmelerini isteyen ve 25 noktaya müdahale eden GASKİ, çalışmalar esnasında kendilerine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür etti. 

Etiketler gaziantep belediye