Büyükşehir'den yeni spor tesisleri atağı

Büyükşehir'den yeni spor tesisleri atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi genç nesillerin zamanlarını daha iyi değerlendirmek ve spor faaliyetlerini kolay yapabilmeleri için mini futbol ve basketbol sahaları yapıyor.

Hızlı nüfus artış gösteren mahallelerir ihtiyaçlarına göre mini futbol ile basketbol sahaları yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri; ilk etapta 3 mahalleye spor sahalarını faaliyete geçirdi.

Beydilli, Mavlana ve Karacaoğlan mahallerine birer mini futbol ile basketbol sahaları yapan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda spor sahalarının yanlarına oyun parkları da yaptı.

860 KİŞİLİK SPOR SALONU YAKINDA HİZMET VERECEK

Kocaoğlan Mahallesi’nde 860 kişilik kapalı spor salonu yapan Büyükşehir Belediyesi, tesisin tamamlanması ile şehire bir spor salonu daha kazandırmış olacak.

Toplamda 5 bin metre kare kapalı alanda yapılan Kocaoğlu Mahallesi Spor Salonu, basketbol, fitnes ve farklı spor salonlarından oluşacak.

Kaba inşaatı tamamlanan inşaatın temmuz ayı içinde faaliyete geçmesi planlanıyor. İçinde basketbol sahası, uzakdoğu sporları ve fitnes olmak üzere farklı spor branşlarının yapılabileceği vurgulandı.

Atatürk Lisesi’nin (Eski köylü garajının yeri) hemen yanında yapılan spor salonun tamamlanması ile bölgedeki gençlere ve salon takımlarına yeni bir spor tesis oluşturulacak.

İLÇELERE DE UNUTULMUYOR

İlçelere de halı saha yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, bu doğrultuda Araban’a iki adet halı saha yaptı.

Nizip’e bir basketbol sahası ile bir de tenis kortu yapan Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli’ne ise bir futbol ile bir basketbol sahası yaptı. Yetkililer; diğer ilçelerde spor tesisi çalışmalarının devam ettiğini ifade ettiler.