CHP, başörtülü bu genç kızı tartışıyor

CHP, başörtülü bu genç kızı tartışıyor

CHP, iki gündür, Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan başörtülü Betül Ekmekçi adlı bir genç kızı tartışıyor.

Son seçimlerde CHP’den Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Murat Hazinedar, farklı yapısıyla ilk günden bu yana tartışma konusu. Klasik CHP’lilerden farklı bir duruş sergileyen Murat Hazinedar bir çok konuda muhafazakar kitleye sıcak gelen uygulamalara da imza atıyor.

Sabah namazını her gün bir başka camide kılan, Umre’ye giden Murat Hazinedar, gayri muslim azınlıklarla da çok sıcak ilişkiler kuruyor. Yani farklı bir CHP’li.

Bu nedenle özellikle CHP içindeki ulusalcı kanat tarafından sık sık eleştirilen Murat Hazinedar yeniden tartışma konusu.

Geçen hafta yapılan Marmara Belediyeler Toplantısı'nda, her belediye bir stand açtı. Beşiktaş Belediyesi'nin stantında, Kültür Müdürlüğü'nden Betül Ekmekçi adlı bir bayan görev aldı.

whatsapp-image-2016-10-03-at-15.33.54.jpeg

Bu durum, bazı CHP’lileri rahatsız etti. Bu kişiler, “ CHP’nin kalesi Beşiktaş Belediyesi'nde başı açık eleman mı yok ? Tabana böyle mi mesaj vereceğiz ? “ diye tepki gösterdi. Bazı CHP’liler ise, “ Alınan doğru bir karar. AK Parti tabanına sıkışmış muhafazakar kitlelere verilmiş çok sıcak bir mesaj. “ tezini savundu.

photo-001.jpgBeşiktaş Belediyesi başkanı Murat hazinedar ise konuyla ilgili şöyle konuştu:

“ Bu tür tartışmalar CHP için çok üzücü. İktidar hedefleyen CHP, elbette tüm vatandaşlarını kucaklayacaktır. Bizi Betül Hanımın başını örtmesi değil, yaptığı hizmet ilgilendirir. Çok başarılı bir arkadaşımız. Daha önce de bir çok etkinlikte belediyemiz adına görev aldı.

Beşiktaş Beldiyesi olarak, CHP’nin çağdaş ve özgürlükçü yüzü olup, her toplumsal gruba aynı saygı ve sevgi ile yaklaşmakta kararlıyız. Beşiktaş Belediyesi'nde mescit açan da biziz, 500 yıldır kapalı alanlarda Hanuka Bayramı'nı kutlayan Musevi dostlarımızın ilk kez Ortaköy meydanında açık havada Hanuka Bayramını kutlamalarını da sağlayan biziz, Muharrem Ayı'nı kutlayan da biziz, Ramazan'da her mahalede iftar sofrası kuran da biziz. “

whatsapp-image-2016-10-03-at-15.33.56-001.jpeg

Etiketler Beşiktaş