CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Şahin'e ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Şahin'e ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve başkan vekilleri tarafından karşılandı.

Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, demokrasilerde en önemli kurumlardan bir tanesinin siyasi partiler olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ve milletvekillerine acılarını paylaşmak üzere Gaziantep'e geldikleri için "ayaklarına ve yüreklerine sağlık" ifadelerini kullanan Şahin, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımızın ve sizlerin bir ve beraber olarak Yeni kapıdaki duruşunuz, tek ses ve tek nefes olmanız 79 milyonu ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bakımdan ben size ve bütün heyetinize çok teşekkür ediyorum. Ülkem adına, şehrim adına çok teşekkür ediyorum."

Anamuhalefet partisinin duruşunun iç barış, güvenlik ve sorunu çözme bakımından çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, çünkü siyasetin çözüm üretme, birlikte oturup konuşma ve bir hareket etme sanatı olduğuna işaret etti.

KILIÇDAROĞLU: “ACI, HEPİMİZİN ORTAK ACISIDIR”

Terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı iş birliği yaptığını vurgulayan Şahin, "Bu bakımdan karşımızda ciddi bir şekilde terör örgütlerinin iş birliği yaptığı zor bir dönemden geçiyoruz. Sizlerin ve hükümetimizin iş birliğinde biz yerel yönetimlerin yanınızda durmasıyla inşallah bu dönem en az hasarla atlatılacaktır. Bu konuda 79 milyon size ve hükümetimize müteşekkirdir” dedi.

Kılıçdaroğlu da Gaziantep'in bölge ve Ortadoğu için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Gaziantep'in istikrarı ve huzurunun Türkiye için de çok önemli olduğuna dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yaşadığımız acı olaylar dolayısıyla Gaziantep'in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak size başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Umarım böyle acılarla Türkiye bir daha karşılaşmaz. Acı, hepimizin ortak acısıdır" diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybedenlere taziye ziyaretinde bir babanın kendisine, "Biz bu acıları çekiyoruz, başkaları aynı acıları çekmesin. Siyaset kurumunun bu soruna çözüm üretmesi gerekir" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, o babanın haklı olduğunu belirterek, "Üzerinde oturup çalışacağız. Türkiye'yi bu badireden geçirmek, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için ortak çaba harcamak durumundayız. İnşallah el birliğiyle bunun üstesinden geliriz" şeklinde konuştu.