CHP'den sürpriz 1 Mayıs açıklaması

CHP'den sürpriz 1 Mayıs açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, ''1 Mayıs için Taksim'i takıntı haline getirmemek gerekir'' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "1 Mayıs için Taksim’i takıntı haline getirmemek gerekir. Neresi gösterilirse orada 1 milyon kişiyle buluşalım” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 27 Aralık’ta CHP İl Kongresi’nde başkanlığa seçilmesinin ardından  100 günlük süreyi  tamamladı. . 40’a yakın çalışma komisyonu kurarak mutfaktaki hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Canpolat, yeni dönemde CHP’nin daha sert biçimde emekten ve işçiden yana politikalara ağırlık vereceğini belirtti. Cumhuriyet'ten Ali Açar'ın haberine göre Canpolat, 1 Mayıs kutlamaları için de sürpriz bir çıkış yaptı.Canpolat, “Bu 1 Mayıs’ta da öncelikle Taksim için mücadele vereceğiz. Ancak bu yıl da Taksim’de 1 Mayıs olmayacaksa nereyi adres gösterirlerse orada milyonların toplanmaya ihtiyacı var” dedi.

'1 MİLYON KİŞİ İLE KUTLAMA YAPACAĞIZ'

1 milyon kişiyle bayram kutlamak istediklerini belirten Canpolat şöyle devam etti: “İstanbul’da 1 milyon kişinin katılacağı bir miting düzenlemek istiyoruz. Hem işçi sınıfının bayramının kutlanması hem ülkemizin zor koşullarında barış çağrısının yapılması tek isteğimiz. CHP il örgütü 39 ilçe başkanlığımız ve 14 belediyemiz ile her konuda hazır.”