‘Çok Sesli Koro’dan Uluslararası Ödül

‘Çok Sesli Koro’dan Uluslararası Ödül

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çok Sesli Korosu Polonya’da düzenlenen üç ayrı Uluslararası Koro Festivali’ne ve Miedzyzdroje Koro Yarışması’na katılarak Türkiye’yi temsil etti.

Türk müziğini tanıtan muhteşem konserler veren Çok Sesli Koro, dünya ikinciliği ve Polonya Korolar ve Orkestralar Birliği Özel Ödülü’nü Türkiye’ye kazandırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çok Sesli Korosu, Polonya’da düzenlenen, Uluslararası Szczecin Koro Festivali, Uluslararası Miedzyzdroje Koro Festivali ve Yarışması, Uluslararası Muruana Goslina Koro Festivali’ne Türkiye’yi temsilen katıldı. Çok Sesli Koro, Uluslararası Szczecin Koro Festivali kapsamında 10 farklı koronun oluşturduğu ihtişamlı dev koroda yer alarak, Szczecin Filarmoni Orkestrası eşliğinde Mozart Requiem eserini seslendirdi. Aynı zamanda Szczecin Çok Sesli Korosu ile de ortak konser verdi.  

ULUSLARARASI BAŞARI

Koro, daha sonra, 51 yıldır düzenlenen Uluslararası Miedzyzdroje Koro Festivali’ne ve 19 ülkenin korolarının yer aldığı Miedzyzdroje Koro Yarışması’na katıldı. Birincinin olmadığı yarışmada, Çok Sesli Koro, Şef Nikolay Merdzhanov yönetiminde, Antalya ve Türkiye’ye Dünya İkinciliği Ödülü ve Polonya Korolar ve Orkestralar Birliği Özel ödülü ile dönerek uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Çoksesli Korosu, son olarak, sadece dünya başarıları ile katılmaya hak kazanan koroların katıldığı Uluslararası Murovana Goslina Koro Festivali’nde muhteşem bir konserle Türk müziğini tanıttı.