Darbeye karşı Tek Yürek

Darbeye karşı Tek Yürek

Demokrasi ve milli irade etrafında kenetlenen Antalyalılar, Cumhuriyet Meydanı’nda geleceğine sahip çıkmaya devam ediyor.

Demokrasi Nöbetinin 14’üncü gününde Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Burdur Valisi Şerif Yılmaz da Antalyalılara destek verdi. İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu’nun duaları Antalyalıları gözyaşına boğdu.

Antalyalılar 7’den 70’e çocuk, genç, yaşlı, ihtiyar demeden meydanlarda demokrasiye destek vermeye devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’ndan sabaha kadar ayrılmayan vatandaşlar ellerinde bayraklar ile Türkiye sloganları atıyor. Sadece yetişkinlerin olmadığı nöbette, çocuklar da ebeveynlerinin omuzlarında ellerindeki dövizler ile geleceklerine sahip çıkıyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, nöbetin 14. gününde de Antalyalıları yalnız bırakmadı. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Burdur Valisi Şerif Yılmaz da Cumhuriyet Meydanı’nda darbelere karşı duran Antalyalılara destek verdi.

ENGELLİ MEHTARAN TAKIMI

2 haftadır devam eden demokrasi nöbeti duygu dolu etkinliğine sahne oldu. Kepez Belediyesi ve Antalya Engelliler Derneği, tarafından kurulan Engelliler Mehteran Takımı, alanı dolduran binlerce vatandaşa muhteşem bir konser verdi. Brezilya’da düzenlenecek olan Rio 2016 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Antalyalı milli okçular Yasemin Ecem Anagöz ve Mete Gazoz da nöbete eşlik eden isimler arasındaydı.

ANTALYA’NIN TÜRKİYE SEVDASI BİR BAŞKA GÜZEL

Gecenin sonuna doğru sahneye çıkan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu meslek hayatına başladığı Antalya’nın kendinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti. Ömer Döngeloğlu “Bu akşam Antalya’mızın güzel meydanında bir millet nasıl dik dururmuş, bir millet bir vatan için nelerini feda edermiş, bunu dost düşman herkese göstermek için 14’ncü gecemiz. 15 Temmuz tarihi gecenin ardından 14. gecede bir kez daha birlikteyiz. Antalya’nın Türkiye sevdası bir başka güzel” dedi.

ABDÜLHAMİT HAN’A YAPILAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A YAPILIYOR

Sultan Abdülhamit Han’a istibdatçı denildiğini ifade edin Ömer Döngeloğlu, “Başkomutan bu ülkenin lideri, daha tehlike geçmedi meydanları boşaltmayın diyorsa Abdülhamit bir kez daha kaybolmasın diyedir. Bu nöbet bir aysa bir ay iki aysa iki ay sürecek. Çünkü biz Abdülhamit’i böyle kaybettik. Mısır’da darbeci Sisi’nin idamlarına ses çıkarmayan Batı, bugün kalkmış Türkiye’de Meclis’i bombalamış gözü dönmüş Amerika’daki sapık zındık Fetenyahu, Ariel Şaron suratlı hainin avukatlığını savunuyor. Batı bize idamı getiremezsiniz diyor. Mısır’da getirilirken neden sesiniz çıkmıyordu. Çünkü siz bu darbecilerin arkasında psikolojik desteksiniz. Biz sizi tanıyoruz. Ne kadar saklanırsanız saklanın kuyruklarınızın deseni aynı. Çakala benziyorsunuz, çakal sürüsüsünüz” diye konuştu.

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuşmasının sonunda demokrasi şehitleri için dua etti. Döngeloğlu’nun dudaklarından dökülen milli ve manevi duyguları kabartan dua sırasında bir çok vatandaşın duygulanarak, göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi şehitleri için Kur’an’ı Kerim okundu.