Demokrasi mücadelesi İbradı’da konuşuldu

Demokrasi mücadelesi İbradı’da konuşuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Türkiye Buluşmaları Konferans Dizisi, ilçe ilçe dolaşarak, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği “15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi”nin konuşulduğu Yeni Türkiye Buluşmaları Konferans Dizisi’nin bu haftaki durağı İbradı oldu. Oturum yöneticiliğini Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz’ın yaptığı konferansa Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Yakup Ömeroğlu ve Sendikacı-Yazar Mehmet Çetin konuşmacı olarak katıldı. Konferansı AK Parti İbradı Kadın Kolları Başkanı Hatice Sekmen, Büyükşehir Belediyesi İbradı Koordinatörü Serdal Çavuşoğlu, Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

TUTUKLANAN BAŞYAVERLE İLGİNÇ DİYALOG

Dr. Mücahit Küçükyılmaz, konuşmasında darbe girişimi nedeniyle tutuklanan Cumhurbaşkanı Eski Başyaveri Ali Yazıcı ile bir uçak yolculuğu sırasında gerçekleştirdiği bir diyaloğu aktardı. Yazıcı’ya ‘Kemalist görünümlü bir darbeden şüpheleniyorum, kanaatiniz nedir?’ sorusunu yönelttiğini ifade eden Küçükyılmaz, “Türkiye’de darbe olmaz. O devir kapandı. Siz de önünüze bakın ve bu işlerle kafanızı meşgul etmeyin. Ayrıca; eğer bir darbe olursa ilk alınacaklardan biri siz olursunuz herhalde” cevabını aldığını anlattı. Küçükyılmaz, “Demek ki darbe başarılı olsaydı birtakım insanlar alınacak, katledilecek veya hapse atılıp tutuklanacaktı. Bunlar da herhangi bir suç işledikleri için değil, darbe yönetimiyle farklı düşündükleri için bu haksız muameleye maruz kalacaklardı ve milletin istikbali de paçavraya çevrilmiş olacaktı” dedi.

ZAFERLE DEĞİL SEFERLE YÜKÜMLÜYÜZ
Dr. Mücahit Küçükyılmaz, 15 Temmuz mücadelesinin gelecek nesillere aktarılacak onurlu bir mücadele olduğunu vurgulayarak, “Biz Fethullah Gülen’le başarılı olmaktansa Recep Tayyip Erdoğan’la mağlup olmayı tercih edenlerdeniz. Çünkü gerçek Müslümanlar zaferle değil, seferle yükümlüdür. Bizler doğru olanın yanında olmakla yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.

GÖLGE DÜŞÜRDÜLER

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’deki diğer darbelerden farkının dindar görünümlü bir grubun gerçekleştirmeye çalışması olduğunu söyleyen Yazar ve Sendikacı Mehmet Çetin,  “Bu girişim hem dinimizin, hem ordumuzun, hem de devletimizin üzerine gölge düşürmüştür” dedi.

YİNE BİR HAŞHAŞİ İHANETİ YAŞADIK

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e yaptığı haşhaşi benzetmesinin yerinde ve doğru bir tespit olduğunu vurgulayan Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Yakup Ömeroğlu ise darbe girişimi ile bunun daha iyi anlaşıldığını ifade etti. İlk haşhaşi ihanetinin Hasan Sabbah döneminde Selçuklu Devleti’ne yapıldığını ve Selçuklu Sultanı’nın öldürüldüğünü dile getiren Ömeroğlu, şunları aktardı: “Osmanlı Dönemi’nde de haşhaşiler hainlik peşindeydi. Bugün yine FETÖ denen bir ihanet ile karşı karşıya bu devlet. Bu ilk ihanet değil belki ama tarihteki en büyük ihanetlerden birisi. Yaşanan ihanetlerin hiçbirisi bu kadar geniş çaplı ve bu kadar hazırlıklı olmadı. Cumhuriyet Dönemi’nde de darbeler yaşadık. Hiçbiri bu denli hazırlıklı yapılmadı. Bu kadar büyük bir ihanet hareketini milletimizin sağduyusu bertaraf etti”

HÜSEYİN DEDEDEN TEŞEKKÜR

Konferansa katılan izleyiciler arasındaki 91 yaşındaki Ormanalı Hüseyin Gerçek, 15 Temmuz gerçeklerinin anlatıldığı konferansın ilçelerinde gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Darbe girişiminin gerçek yüzünü daha iyi anladıklarını ifade eden Gerçek, konferansı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi teşekkür etti. Hüseyin dede, konferansın sonunda katılımcılarla fotoğraf çektirdi.