Demokrasi nöbetinde Sümer Ezgü coşkusu

Demokrasi nöbetinde Sümer Ezgü coşkusu

Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam etti. Ünlü sanatçı Sümer Ezgü türküleriyle binlerce kişiyi coşturdu.

Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam etti. Ünlü sanatçı Sümer Ezgü türküleriyle binlerce kişiyi coşturdu.

Antalya’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin yaptığı 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar "demokrasi nöbetini" sürdürdü. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi. Haberlerin dev ekrandan izlendiği demokrasi nöbetine, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul  ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve STK temsilcileri katıldı. Demokrasi nöbetine ünlü sanatçı Sümer Ezgü de türküleriyle destek verdi.

TÜRKİYE BİR OLDU

Türk Halk Müziği’nin ünlü isimlerinden Sümer Ezgü, 40 dakika sahnede kalırken, unutulmaz türkülerle Antalyalıları coşturdu. Demokrasi nöbetine gelen Antalyalılar ise, sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik etti. Ezgü, “Türkiye bir oldu. Bunun birçok şeyi değiştireceğini düşünüyorum” dedi. Sümer Ezgü, günlerdir nöbet tutan binlerce kişiye en güzel türkülerini seslendirdi.

YENİ TÜRKİYE’NİN DOĞUM SANCISI

İstanbul Yenikapı ve ülkenin 81 vilayetinde tarihe not düşülecek, yeni bir başlangıç, yeni bir millet sözleşmesinin milyonlarca vatandaş tarafından imzalandığını belirten Vali Münir Karaloğlu, yaşananların yeni Türkiye'nin 15 senedir çektiği "doğum sancısı" olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, liderimiz 'tamam' demeden bu iş bitmeyecek. Cumhurbaşkanımız da nokta değil virgül koyduğunu söyledi. Dünkü virgüldü, noktayı da inşallah Çarşamba günü koyacağını söyledi” dedi.

TÜRK MİLLETİ TARİH YAZIYOR

Vali Karaloğlu şöyle konuştu: “Ülkemiz çok önemli bir zaman diliminden geçiyor. Biz ona tanıklık ediyoruz. Bir tarih yazılıyorsa onu da Türk milleti yazıyor. Bundan sonraki amacımız bu birlik ve beraberliğimizi geleceğe taşıyarak daha çok çalışmak, daha çok üretmek, Türkiye’yi arzu ettiğimiz yere taşımak. Ne diyoruz artık Türkiye kurulan oyunların oyuncusu olmayacak. Dünyada oyun kuran bir devlet ve millet olacak. Bunu da daha çok çalışarak ve üreterek gerçekleştireceğiz.”