Diyarbakır'da 25 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'da 25 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın 5 ilçeye bağlı 25 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır’ın 5 ilçesine bağlı 25 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan büyük operasyon devam ediyor. 2 bölge daha yasaklı hale getirilirken, teröristlerin Şenyayla Dağları'na kaçması önlenmeye çalışılıyor. Muş'ta da büyük operasyon başladı.

Diyarbakır’da PKK’lıları etkisiz hale getirmek, örgütün kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ortaya çıkarmak için sondönemlerin en büyük operasyonlarından biri Lice, Hani, Silvan, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçelerinin kırsal kesimlerinde önceki gece başladı. İlçelere bağlı 33 köyde köyde dün ve bugün sokağa çıkma yasağının getirilmesiyle birlikte yoğunlaştırılan operasyonlara aralarında jandarma ve polis özel harekat timlerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin personelin göre yaptığı öğrenildi.

BOMBALI ARAÇLARIN HAZIRLANDIĞI LİCE'DE YOĞUNLAŞTI

Özellikle son dönemlerde bazı şehirlerde patlatılan bomba yüklü araçların hazırlandığı Lice İlçesi’nde operasyonların yoğunlaştığı görülürken, Diyarbakır-Bingöl karayolunda ise güvenlik güçleri 5 kilometrede bir kontrol noktası kurdu.

UYUŞTURUCU TARLALARI 

Operasyonlarda PKK’lıların barınaklarının imha edilmesinin yanı sıra, bölgede ekili uyuşturucu tarlalarının da güvenlik güçleri tarafından imha edildiği belirtildi. Bu arada operasyonların düzenlendiği bölgelere askeri araçların sevkiyatlarının bugün de sürdüğü görüldü.

YASAK GENİŞLETİLDİ, O DAĞLAR DA HEDEFTE

Öte yandan operasyon devam ederken 2 bölge daha yasaklı hale getirildi. Valilik açıklamasında, “Kulp ilçesi kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Şenyayla ve Billurderesi’ne operasyon düzenlenecektir. Kulp ilçesine bağlı Alaca köyü Şenyayla ve Billurderesi bölgelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 22 Haziran 2016 Çarşamba günüsaat:12.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

O DAĞDA TERÖR KAMPI VARDI

İHA'nın haberine göre terör örgütü PKK'nın Şenyayla'daki dağlarda da kampı olduğu biliniyor. Kulp, Muş ile Bingöl’ün Solhan ilçesine sınırda olan bölge terör örgütününyurt içindeki önemli kamplarından biri olarak değerlendiriliyor. Sokağa çıkma yasağının ilk defa bir terör kampını kapsaması operasyonun büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Yasağın kapsamının genişletilmesi ise yasaklı bölgelerden teröristlerin Şenyayla dağlarına kaçma ihtimaline karşı alınmış bir karar olarak değerlendirildi.

ÇOK KRİTİK NOKTA

Şenyayla'nın terör örgütünce bombalı araçları hazırlandığı, canlı bomba saldırılarının planlandığı bir noktaya dönüştüğü iddia ediliyor. Şenyayla mevkiinde terör örgütün keskin nişancılarının da olduğu değerlendiriliyor.