Elmalı'da dereler ilaçlandı

Elmalı'da dereler ilaçlandı

Büyükşehir Belediyesi Elmalı’da sivrisinek ve haşerelerle mücadele kapsamında dere ve kanallarda ilaçlama çalışması yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda aralıksız ilaçlama çalışması yapıyor. En son olarak Elmalı Finike Caddesi üzerinde bulunan derede ve Yuva Mahallesi’ndeki kanallarda zararlılarla mücadele çalışması yapıldı. Çevre Sağlığı ekipleri, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor.

HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ 
Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Yetkililer şu uyarılarda bulundu: “Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerekir. Vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Vektörel mücadele halkla iç içe olan bir şeydir.”