En güzel 23 Nisan Büyükçekmece’de kutlanır

En güzel 23 Nisan Büyükçekmece’de kutlanır

Büyükçekemce Belediyesi Atatürk spor Kompleksi başta olmak üzere Büyükçekmece’nin her köşesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenklerin koyulmasıyla başlandı. Daha sonra Büyükçekmece Belediyesi Kültürpark Amfi Tiyatro'da, Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Emniyet Müdürümüz Sayın Mustafa Acıkara ve Büyükçekemce Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ilçe protokolünün katılımıyla okulların ve başka ülkelerden gelen öğrencilerin gösterimi yapıldı. 

Törende İstanbul genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren Büyükçekmeceli çocuklara hediyeleri verildi. Başkan Dr. Hasan Akgün başarılı bir öğrenciye ödülünü verdikten sonra şunları söyledi:  “Öncelikle böyle pırıl pırıl çocuklar yetiştirdikleri için öğrencilerimizin ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Sonra başarılı öğrencilerimizi kutluyorum. Mustafa Kemɑl Atɑtürk, ulusɑl egemenliğin ilɑn edildiği bu günü, geleceğimizin güvencesi çocuklɑrımızɑ bɑyrɑm olɑrɑk ɑrmɑğɑn etmiştir. Bu bɑyrɑm, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklɑrɑ verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bu vesileyle Ulusɑl Egemenlik ve Çocuk Bɑyrɑmı’nın sevincini yɑşɑmɑmızı sɑğlɑyɑn Türk Ulusunun önderi Gazi Mustɑfɑ Kemɑl Atɑtürk’ü, sɑygı ve rɑhmetle bir kez daha ɑnıyoruz.

Başkan Dr. Akgün buradaki törenin ardından Büyükçekmece Belediyesi tarafından Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen ve çok sayıda katılımın olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Çocuk Spor Şenliği’ni izledi. Başkan Akgün buradaki törenin ardından başarılı sporculara ödüllerini verdi. Başkan Akgün, Polonya'da düzenlenen 7. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası'nda ülkemizi başarı ile temsil eden, iki ikincilik ve bir üçüncülük ödülleriyle yurda dönen çocuklarımıza kendi bayram günlerinde ödüllerini verdi.    

Başkan dr. Akgün, Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı etkinliği Tepecik Amfi Tiyatro'da izledi.  Öğrencilerin dans gösterilerini ve okudukları şiirleri çok beğenen Başkan Akgün, ikinci sınıf öğrencisi olmasına rağmen satrançta okul birincisi olma başarısı gösteren Muhammed Ali’yi de tebrik etti.