Engelli vatandaşlara beyaz baston verildi

Engelli vatandaşlara beyaz baston verildi

Beşiktaş Belediyesi engelli vatandaşların sorunlarını masaya yatırmak ve 15 Ekim Beyaz Baston Günü’ne istinaden haftalık olağan meclis toplantısında farklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi engelli vatandaşları düşünerek haftalık olağan meclis toplantısını 15 Ekim Dünya Beyaz Baston gününe istinaden toplantıya engelli vatandaşları da davet etti. Meclis salonuna Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, gözünde siyah bant ve elinde beyaz bastonla giriş yaptı. Öte yandan 15 Ekim Dünya beyaz baston gününe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için;  toplantı salonunda tüm meclis üyeleri ve meclise katılanlar, gözlerine siyah bant takarak 3 dakika bu şekilde bekledi. Tüm meclis üyelerinin önünde bulunan beyaz bastonları meclise katılım sağlayan engelli kişilere takdim ettiler. Toplantı gündemi, Braille alfabesi ve normal yazıyla hazırlanıp meclis toplantısına katılanlara dağıtıldı.

“Her belediye çalışanı 2 gününü engelli vatandaşla geçirecek”

Düzenlenen etkinlikle farkındalık yaratmak amacında olduklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Burada en önemli konu olarak hiç şüphesiz eğitimi öne aldık. Bu eğitimi masa başında anlatmaktan ise Türkiye’de bir ilke imza attık. Her belediye çalışma arkadaşım iki gün herhangi bir engelli ile geçirmek durumunda. Onunla sinemaya gidip gezmek zorunda. Bunun için belirli parametreler belirledik. En az iki günde dört öğün onunla yemek yemek durumunda. Bu etkinlikte hem kamuoyunda farkındalık yaratmak hem de elbette tüm yerel yönetimlere örnek olmayı hedefliyoruz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarım sıralarında bulunan beyaz bastonları, meclis içerisinde bulunan görme engelli vatandaşlarımıza biraz sonra takdim edecekler” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ta 23 mahalle ve 250 sokağı da engelsiz hale getirdiklerini söyleyen Başkan Av. Murat Hazinedar, “Plan proje, Fen İşleri ve İmar Müdürlüklerimizin yaptıkları ortak çalışma ile birlikte Beşiktaş’ımızda 23 mahalle ve 250 sokağı engelsiz hale getirdik. Gördüm ki Türkiye’de şehirlerin, sokakların fiziki yapılanmalarından en az dikkat edilmiş konu engelli kardeşlerimizdir. Engelliler için Beşiktaş’taki engelleri ortadan kaldırırken kendi belediye binamızı da hiç şüphesiz engelsiz hale getirdik. Bununla ilgili tüm yasal düzenlemeleri de gerçekleştirdik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis salonunda bulunan engelli vatandaşlara masalara bırakılan beyaz bastonlar takdim edildi. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a engelli sivil toplum kuruluşları plaket verdi.