Evcil hayvan sahiplerine uyarı!

Evcil hayvan sahiplerine uyarı!

Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, evcil hayvan sahipleri için ortak yaşam alanı olan parklara uyarı levhaları astı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda harekete geçen belediye ekipleri, vatandaşların ve hayvanların sağlığının korunması açısından ilçede bulunan bütün parklara uyarı levhaları astı. 

“Hayvan sevginiz yeşil alana engel olmamalı”

Ortak yaşam alanlarının daha özenli ve titiz kullanılması gerektiğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, kendisinin de bir hayvansever olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Köpeklerini gezdiren ve onların doğal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan hayvan sahiplerinin daha titiz olmalarını istiyoruz.  Çevreye ve insanlara zarar gelmemesi için parklara uyarı levhaları astık. Hayvan sevginiz başkalarının yeşil alan sevgisine engel olmamalı.”   

Parklara asılan uyarı levhalarında ise şu maddeler yer alıyor: 

·        Köpeğinizi tasmasız veya zincirsiz gezdirmeyiniz.

·        Dışkısını poşetle alıp çöpe atınız.

·        Evcil hayvanınızın sağlık karnesini yanında bulundurunuz ve belediyeye kaydını yaptırınız.

Evcil hayvan sahiplerinin veteriner hekimlerden aldıkları sağlık karnelerinin büyük önem teşkil ettiğini belirten Büyükçekmece Belediyesi Veteriner Hekimi Jale Bektaş, hem insan hem de hayvan sağlığı açısından evcil hayvanların aşılarının zamanında ve düzenli olarak yaptırılması gerektiğini belirtti.