GASKİ kaçak suları önlemek için ekip kurdu

GASKİ kaçak suları önlemek için ekip kurdu

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) yer altında meydana gelen su kayıpları için bir ekip oluşturdu.

Su Tesisleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan “Fiziki Su Kayıpları Önleme ve Altyapı Sayısallaştırma” ekibi içme suyu şebeke hatları üzerinde radar cihazı kullanarak hatların yer tespitini yapıyor. Ayrıca dinleme cihazları yardımıyla da sürekli gece çalışması yaparak arızaların tespiti yapılıyor.

2016 yılının başında kurulan 9 kişiden oluşan ekip, 10 aylık süreçte 450 noktada arıza giderdi. Bu arızalarda yaklaşık 380 bin ton su kaybının önüne geçildi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yaptığı açıklamada, bu çalışmalarla, arızaya müdahale edecek ekipler için arızaların tam noktasını tespit ederek işgücü ve zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra, fiziki su kayıplarının en aza indirilmesi hedeflediklerini belirtti.

Ekibin bu iş için tam donanımlı araçlarla çalıştığını aktaran Sönmezler, “2016 yılının ocak ayından bu yana toplam 450 noktada arıza tespit edildi ve arızaları giderildi. Bu açıdan oluşabilecek olası su kayıplarının önüne geçilmiş oldu. Zor şartlar ile elde ettiğimiz suyu kolayca harcamak istemiyoruz. Bu ekibimiz ile arızalara anında müdahale ediyoruz. Oluşabilecek su kayıpları ile hem belediyemizin bütçesine katkı sağlıyoruz hem de su israfını önlemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in aylık su tüketiminin ortalama 11.200.000 ton olduğunu vurgulayan Sönmezler, bunun yaklaşık 380 bin tonunun arızalardan ve kaçaklardan boşa gittiğini aktardı.

Sönmezler, kurulan bu ekip ile kaçakların önüne geçildiğinin sözlerine ekledi.