Gaziantep Büyükşehir ''UNESCO yaratıcı şehirler ağı Jeonju forumu'' katıldı

Gaziantep Büyükşehir ''UNESCO yaratıcı şehirler ağı Jeonju forumu'' katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın gastronomi dalında yer alan Güney Kore’nin Jeonju şehrinde düzenlenen “Jeonju Forumu ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Forumu”na katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün ( UNESCO ) Yaratıcı Şehirler Ağı’nın gastronomi dalında yer alan Güney Kore’nin Jeonju şehrinde düzenlenen “Jeonju Forumu ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Forumu”na katıldı.

Dünyanın birçok ülkesinden katılımın sağlandığı forum, KNCU Genel Sekreteri  Dong-seok Min ve Jeonju Belediye Başkanı Seung-su Kim’in açılış konuşmaları ve Seoul, Icheon, Gwangju, Busan, Tongyoung, Daegu, Paju, Bucheon ve Yeosu belediye başkanlarının katılımıyla başladı.

Açılışın ardından UNESCO Paris, Yaratıcılık Müdürü Bayan Jyoti Hosagrahar  tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gelecek Stratejisi konulu söyleşiyle Nicola Reddington ve UCCN Kanada Masayuki Sasaki  ile Vaka Çalışması gerçekleştirildikten sonra Kültürel Deneyim Jeonju konusu ile Hanok Village ziyareti gerçekleştirildi.

Organizasyonun devamında Jeonju Belediye Başkanı’nın açılış konuşmasını yaptığı Gastronomi Şehirleri Çalıştayı gerçekleştirildi. İki oturumda yapılan çalıştayın ilk oturumunda başkanlığını Seoul Devlet Üniversitesinden Kyung-gu Han’ın yaptığı Gastronomi Şehirleri Arasında Sürdürülebilir İlişkiler Ağı Oluşturma konulu çalıştay, ikinci oturumda ise oturum başkanlığını Seoul Devlet Üniversitesinden Hwa Rim Cho’nun yaptığı Gastronomi Özü ve Bunun Arkasındaki Bilimsel ve Uluslararası Uygulama konulu oturumlar gerçekleştirildi.

Forumda ayrıca Jeonju’da Köle Zamanlarından Kalan Zencilerin Mutfağı: Bibimbap ile Jeonju Gastronomi Globalleşmesi ve Tanıtımı konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Bu arada Gaziantep’in zengin mutfak kültürü üzerine yapılan sunumun yanında tarihi, kültürü ve turizm potansiyeli dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen katılan Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk Jeonju Belediye Başkanı’nı ziyaret etti. Tural ziyarette Jeonju Belediye Başkanı’na yöresel bakır tepsi hediye etti.