Gaziantep'e yeni meydanlar kazandırılıyor

Gaziantep'e yeni meydanlar kazandırılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Bedesten AVM’yi yıkarak yerine inşa ettiği “Çınarlı Meydanı” hizmete girdi.

Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, AVM’nin yerine inşa ettiği ve “Çınarlı” adı verdiği meydanı vatandaşın hizmetine sundu.

Çınarlı Parkı’nın devamı olarak yapılan Çınarlı Meydanı içerisinde kitap okumaya teşvik etmek için de kitap kafe yapıldı. Dış cephesi kitap görünümlü olan kitap kafenin kitap görüntülerinde Türkiye ve dünyanın klasik romanlarının isimleri yazıyor. Kitap okuyan çocuk heykellerinin de yapıldığı park projesiyle, insanları kitap okumaya teşvik edilmesi hedefleniyor.

Öte yandan ortasına havuz yapılarak su gösterilerinin gerçekleştiği meydanda, ayrıca, ışık oyunları ve müzikle beraber ses gösterileri de yapılıyor.

ÇEVREDEKİ BİNA VE DÜKKÂNLAR YENİDEN DÜZENLENDİ

Bu arada meydanın altı kısmına Gaziantep’te ilk kez uygulanan çift katlı lif sistemli otopark yapıldı. Araç kapasitesinin artırılması amacıyla yapılan modern otopark içerisine çift katlı lifler yerleştirildi.

Böylece tek katlı olarak inşa edilen otopark, çift katlı lif sistemiyle, bir tane araç duracak yere iki tane araç koyulacak. Gaziantep’te ilk kez uygulanan sistemle, otopark kapasitesi iki katına çıktı.

Öte yandan çevredeki bina, dükkân ve evler meydana uygun bir şekilde yeniden düzenlendi.

Antep’in eski tarihi semtlerine uygun bir şekilde dış cepheleri yapılan bina, dükkân ve evlere taş görünümlü sıva yapıldı.

ESNAF MEYDANDAN MEMNUN

Bu arada parkın açılması ve meydanın hareketlenmesiyle birlikte esnafın da yüzü güldü.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği meydan ve parkın hareketlenmesiyle işlerinin açılacağını düşünen esnaf, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.