İftira atanlar Atatürk heykeli açılışına utançlarından gelemedi

İftira atanlar Atatürk heykeli açılışına utançlarından gelemedi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefete yüklenen Başkan Menderes Türel, “Atatürk’ü siyasete alet edenlerden bir kişi bile Atatürk heykelinin açılışına gelmedi.

Bana Atatürk heykelini yok edecek diye iftira attıkları için utançlarından gelmediler” dedi. Türel, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olduğunu ve sembolik bir kira alındığını açıkladı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında CHP Konyaaltı Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, verdiği sözü yerine getirip, Atatürk heykelini Konyaaltı’na kazandırdığı için Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti. Beşiktaş, “Atatürk’ü Antalya’da yok etmeye çalışan karşısında Menderes Türel’i bulur demiş, heykeli halkın istediği yere, noktasına taşıyacağınızı söylemiştiniz. Verdiğiniz sözünüzün gereğini yaparak Atatürk anıtını Konyaaltı’na getirdiniz. Kısa zamanda sözünüzü yerine getirmenizden dolayı size canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK HEPİMİZİNDİR

Başkan Türel, Ruhi Beşiktaş’a siyaset adına örnek davranışı için teşekkür etti. “Atatürk hepimizindir” diyen Türel, “Burada bir dernek tahsisinde dahi Atatürkçü Düşünce Derneği’ni siyasete mevzu ederek, kullanmak isteyenler, Atatürk’ün ismini siyasete malzeme yapmayı her zaman önceliğe alanlar var ki, Atatürk hepimizindir. Meclis kayıtlarda vardır, ‘Kim Atatürk’ü Antalya’da yok etmeye çalışırsa karşısında Menderes Türel’i bulur’ demişimdir” şeklinde konuştu.

UTANÇLARINDAN GELEMEDİLER

Atatürk heykelinin açılış törenine Atatürk’ün yüce ismini kullanarak, siyasete alet edenlerden bir kişinin bile gelmediğini söyleyen Türel, “Nerede kaldı Atatürk sevgisi, saygısı. Biz davet sahibi değiliz. Karayolları Bölge Müdürlüğü davet sahibi. Özellikle sordum, tüm siyasi partilere davetiye gönderdiniz mi diye. Hepsine gönderildiğini söylediler.  Niye gelmediler. Çünkü Atatürk heykelinin önünde basın toplantısı yaparak, bana Atatürk heykelini yok edecek diye iftira atıkları için, utançlarından gelmediler. Bu gibi meseleleri siyasetten arındırarak tartışma mevzu etmediğimiz takdirde bu değerleri daha iyi koruruz” diye konuştu.

ADD KİRACIMIZ

Atatürkçü Düşünce Derneği’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından yer verilmesiyle ilgili sözler üzerine Başkan Türel, “Atatürkçü Düşünce Derneği zaten bizim kiracımız. Bizi böyle farklı söylemlerle itham etmeye kalkışmayın. Biz yaptıklarımızla cevap veririz. Cek-cakla konuşmayız. ADD, Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olarak 66 lira gibi sembolik bir bedel ile faaliyetlerini yürütmektedirler" dedi.