İmamoğlu: Özgen Nama'nın projeleri bizim de projelerimizdir

İmamoğlu: Özgen Nama'nın projeleri bizim de projelerimizdir
Güncelleme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarını Sancaktepe’de sürdürdü.

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama ile birçok çalışmaya katılan İmamoğlu, Samandıra meydanında yaptığı konuşmada “Özgen Nama’nın projeleri bizim de projelerimizdir” dedi.

8 MART CUMHURİYETE VE EMEĞE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

Mustafa Öncel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliğine, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İlknur Birol, Elfin Tataroğlu, sanatçı Gülcihan Koç ve Sapsız Baltalar Grubu katıldı. Salonun tıklım tıklım dolu ve coşkunun çok yüksek olduğu etkinlikte Sinan Karahan’ın “kadın belgeseli” de yayınlandı. Birsen Temir Saraç’ın moderasyonunda yapılan etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “kadınların tarihsel sorumluluğu bugün bizde, 8 Mart, kadın hakları başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı Cumhuriyet’e ve emeğe sahip çıkma mücadelesidir” dedi. Elfin Tataroğlu’nun “kadın haklarının ve kadın mücadelesinin” önemini anlatırken, İlknur Birol, kadın hakları mücadelesinin, genel demokrasi mücadelesiyle bağlantısına ve taleplere vurgu yaptı. Gülcihan Koç ve Sapsız Baltalar Grubu’nun söyledikleri parçalarla salonu coştururdu. Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kürsüye çıktıklarında salonda herkes ayaktaydı.

İmamoğlu: Özgen Nama'nın projeleri bizim de projelerimizdir - Resim : 1

Kadınlar gününün önemine ve haklarına vurgu yaptıktan sonra kadınlar gününü kutlayan Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, 31 Mart sonrası kadınlara daha güzel ve daha yaşanabilir bir Sancaktepe vaad etti, kadınlara yönelik projelerini anlattı. “Kadınların aile bütçesine katkı sağlamaları için Sokak Atölyeleri kuracağız, çocuklu kadınların çalışmalarını kolaylaştırmak için de her mahalleye kreş açacağız” dedi.

İmamoğlu: Özgen Nama'nın projeleri bizim de projelerimizdir - Resim : 2

İMAMOĞLU: KADINLARIN EVİNE EKMEK GÖTÜRMESİ LAZIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı konuşmada  "Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem kadınlar 8 Mart'ta çalışmayacak, keyif yapacak. Erkekler, kadınlardan daha fazla çalışacak" dedi ve şunları vurguladı:

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ndeyiz. Ben hangi kadınların bu gününü kutluyorum biliyor musunuz? Bu şehirde çocuklarını yetiştiremez, çocuklarının ihtiyaçlarını gideremez durumdaki emekçi kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum…

İmamoğlu: Özgen Nama'nın projeleri bizim de projelerimizdir - Resim : 3

2005 yılında kadın eşitliği sıralamasında dünyada 105. sıradaydık, şimdi 131. sıradayız, gerilemişiz. Bu ülkede ve şehirde kadınlar çalışmıyor. Kadının hayata katılmadığı bir toplumda refah, mutluluk ve zenginlik yakalama şansınız yoktur. Evinin bütçesine katkı sunamayan kadın sayısı artarsa, o şehirde fakirlik artar. Dolayısıyla, kadınların evine ekmek götürmesi lazım. Kadınlar ile birlikte İstanbul'u alıp, her yere ücretsiz gitmeleri için kart vereceğim. Anneler için bu önemli. Sizin bütçenize katkı sunmak istiyorum, Aynı zamanda 18-25 yaş arası kadınlara da indirimli kart vereceğiz. Kadın sağlığı merkezlerini İstanbul'da yaygınlaştıracağız. Kadınların çocuklarını kreşe vermelerini sağlayacağız, anneler gönül rahatlığı ile çalışabilsinler diye."

ÖZGEN NAMA: HER MAHALLEYE KREŞ YAPACAĞIZ

Daha sonra Samandıra Meydanı’nda coşkulu bir kitleyle buluşan Özgen Nama ve Ekrem İmamoğlu burada da birer konuşma yaptılar.

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama burada yaptığı konuşmada şunları vurguladı:

Sancaktepe’de artık değişim zamanı gelmiştir. Sancaktepe’de yoksullukla ve işsizlikle mücadele etmek, marka bir Sancaktepe yaratmak için geliyoruz. Bizim dönemimizde eşit hizmet, temiz siyaset öne çıkacak. Her mahalleye bir kreş, her bölgeye bir tıp merkezi yapacağız. İşsizlikle mücadele için Sancaktepe İstihdam Merkezi’ni, yoksullukla mücadele etmek için her mahalleye kooperatif ürünlerini satacak olan SAN KOOP Marketleri’leri kuracağız. Yeşil alanları talan edilen Sancaktepe’yi yeniden yeşille buluşturacağız.

İMAMOĞLU: BİZİ KALPLERDEN SÖKEMEZLER

Daha sonra konuşan İmamoğlu da şunları söyledi: 
Parasıyla kiraladığımız 'bilboardlarımızı' söküp, giydirdiğimiz bina sahiplerini tehdit ediyorlar. Bunu söylemeyecektim ama yeri geldiği için söyleyeyim. Bizi, kalplerine girdiğimiz insanların gönüllerinden sökemezler…

Benim bu şehirde 16, bu ülkede 82 milyon vatansever insanım var. İstedikleri kadar bağırıp, çağırsınlar, sövsünler bizim güler yüzümüzü elimizden alamayacaklar. Her şeyden önemlisi bu şehir adil bir kent olsun. Hiç kimsenin hayatını gasp etmeyeceğim. Kimsenin malında gözüm olmayacak. Size söz veriyorum. Bu şehirde sevgi, barış, huzur isteyenler kazanacak. Bu şehirde siz kazanacaksınız.

İstanbul'da derin bir yoksulluk yaşanıyor, yoksulluk olmasa, tanzim satışlar olur mu? Tabi ki, olmaz.
Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama’nın projeleri bizim de projelerimizdir. Biz birlikte bu projeleri hayata geçireceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın…