İSPARK'ta grev var !

İSPARK'ta grev var !

İSPARK’ın da aralarında bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan 5 şirkette süren toplu sözleşme görüşmeleri çıkmaza girdi.

Şirketlerde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası, 6 Eylül'de grev kararı aldı. Hizmet-İş Sendikası örgütlü olduğu İBB iştiraki olan İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSFALT), İstanbul Beton Eemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSTON), İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş (KÜLTÜR A.Ş), İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK), İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSBAK) yönetimleri ile toplu sözleşme masasına oturdu. Ancak sendika ile işveren toplu sözleşme şartları konusunda 6 aylık sürede anlaşmaya varılamadı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Grev kararı iştiraklerde çalışanlara 6 Eylül günü mesajla duyuruldu. Mesajda “Oybirliğiyle aldığımız karar sonucunda istemeden de olsa 6 Eylül itibarıyla 5 iştirak şirketinde grev kararı almış bulunmaktayız” denildi. Hizmet-İş Sendikası yöneticileri, grev kararının 2 gün önce alındığını, yasa gereği 6 iş günü beklenilmesi gerektiğini belirttiler. Sendika yöneticileri, işveren ile görüşmelerin sürdüğünü de dile getirdi.

PARA NEREYE GİDİYOR?

İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “Uzun zamandır belediye iştiraklerinin iyi yönetilmediğini söylüyorduk. Gelinen nokta haklı olduğumuzu gösteriyor. Özellikle İSPARK'ın durumu çok dikkat çekici. İSPARK'ın yıllık cirosu 233 milyon TL'ye ulaştı, ama 2015 yılında kendini 1 milyon lira zararda gösterdi. Bu paralar çalışanlar için de kullanılmıyorsa nereye gidiyor?” diye konuştu.

Sözcü

Etiketler grev ispark