İstanbul, Gaziantep lezzetleriyle buluştu

İstanbul, Gaziantep lezzetleriyle buluştu

Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağı, "İstanbul, Gaziantep Lezzetleriyle Buluşuyor" etkinliğinde bir kez daha tanıtıldı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) desteğiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Shangri La Bosphorus Otel ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, kebap çeşitleri, baklava ve çorbaların da olduğu yöresel lezzetler, misafirlerin beğenisine sunuldu.

Gastronomi dalında UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de ev sahipliğini yaptığı festivalde davetlilere tanıttı.

Yaklaşık 500 farklı yemek türünü içinde barındıran eşsiz lezzetlerin sunulduğu Gaziantep Mutfağı, Shangri-La Bosphorus, İstanbul’un ödüllü Executive Şefi Olivier Pistre’nin Fransız dokunuşları ve Gaziantep’in deneyimli şefleri Dt. Mehmet Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi’nin hazırladığı özel menü ile Gaziantep Yemek Festivali, IST TOO’da misafirlerin beğenisine sunuldu.

Shangri-La Bosphorus İstanbul ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen Gaziantep Yemek Festivali’ne; TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Demet Sabancı Çetindoğan gibi iş dünyasından önemli kişilerin yanı sıra sanat ve cemiyet hayatından isimler de büyük ilgi gösterdi.

Kebap çeşitlerinden, baklava ve çorbalara pek çok yöresel lezzetin sunulduğu etkinlikte, Antep usulü şerbet ve melengiç kahvesi misafirler tarafından en çok ilgi gören lezzetlerden oldu.

GAZİANTEP MUTFAĞI DÜNYANIN 8. MUTFAĞI OLARAK TESCİLLENDİ

Çiğköfte ve menengiç kahvesinin yoğun ilgi gördüğü etkinliğe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra, iş ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, herkesi "lezzetin anavatanı" Gaziantep'e beklediğini belirterek, “Toprağın getirdiği bereket, güneşin verdiği lezzetle, ustalarımızın, şeflerimizin ve Gaziantepli hanımlarımızın becerisiyle bu güzellik ortaya çıkıyor. UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağında Gaziantep mutfağı dünyanın 8. mutfağı olarak tescillendi. Bu Türkiye projesine sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Gaziantep sofrası, insanlık sofrasıdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından misafirler, etkinliğe özel hazırlanan yaklaşık 300 çeşit yöresel yiyeceği tatma imkanı buldu.