Kadına şiddete karşı dev işbirliği

Kadına şiddete karşı dev işbirliği

Maltepe Belediyesi ile ABD İstanbul Başkonsolosluğu, kadınlara yönelik şiddete karşı ortak çalışma yürütecek.

“Kadına Şiddetle Mücadele Konferansı”nı izlemek amacıyla Maltepe’ye gelen Amerika Birleşik Devletleri ‪‎(A.B.D) İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter,  Maltepe Belediyesi ile ortak çalışma yürüteceklerini söyledi. 

ABD’de polis teşkilatında aile içi şiddetin önlenmesi ve kadın sığınma merkezleri için yaptığı çalışmalarla, meslektaşlarına rol modeli olan ödüllü polis Mark Wynn’ın konferansını izlemek için Maltepe’ye gelen A.B.D. İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti.  Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan konferans öncesi gerçekleşen ziyarette Başkonsolos Hunter, belediyenin bu konuda yaptığı  çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda Maltepe Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden Hunter, Başkan Kılıç’la bu alanda ortak çalışmaların yürütülmesi için sürekli diyalog halinde olunması konusunda görüş birliğine vardıklarını açıkladı.

KADINLARA TAM DESTEK

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, son 13 yılda 5 binin üzerinde kadının erkek şiddeti ile hayatını kaybettiğini belirterek, “Toplumdaki erkek egemen bu zihniyeti kırmak için ‪Maltepe'nin her alanında mücadelemiz devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açtığımız ve haftanın 7 günü açık olan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Aile Danışma Merkezi ile şiddet gören, yardıma ihtiyacı olan kadınlarımıza her türlü desteği veriyoruz. Her mahalleye kreş projemizle çalışan kadınlarımızın gözü arkada kalmıyor. Süreyyapaşa Cam Atölyesi ile de kadınlarımıza iş imkanı yarattık” dedi.