Kadınlar plajına tek ret oyu

Kadınlar plajına tek ret oyu

Antalya'da Andrea Doria koyunda açılacak olan 'kadınlar plajı' için tek ret oyu CHP'li isimden geldi.

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’de, el değmemiş doğasıyla dikkat çeken Andrea Doria koyunda açacağı ’kadınlar plajı’na tek ret oyu, CHP’li Songül Başkaya’dan geldi. 

Konyaaltı sahilinin son noktası Sarısu Mesire Alanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kadınlar plajından 2 tane daha geliyor. Kentin doğusunda Alanya- Gazipaşa arasındaki Uğrak bölgesi kadınlar plajı için belirlenirken, kentin batısında ise Finike’de Andrea Doria mesire alanı plaj için seçildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Finike’de kadınlar plajı için belirlenen yerin AntalyaOrman Bölge Müdürlüğü’nden 29 yıl süreyle kiralanması görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi, kadınlar plajı için, Finike’ye 3 kilometre uzaklıkta hiç bozulmamış doğasıyla bilinen Andrea Doria koyunun da bulunduğu mesire alanını seçti. Hiçbir tesisin bulunmadığı koy aynı zamanda yatçıların mola verip denize girdiği, yemeklerini yediği bir yer. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu’da açılan kadınlar plajının ardından kentin hem doğu hem de batı ilçelerinde kadınlar plajı oluşturmak için çalışma içinde olduklarını söyledi.

Doğu Antalya’da Alanya ve Gazipaşa arasında bir noktanın belirlendiğini kaydeden Türel, Batı Antalya’da ise Finike’de Andrea Doria mesire alanının tercih edildiğini söyledi. Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra gelecek yıl kadınlar plajının açılacağını kaydeden Türel, yeni açılacak iki kadınlar plajının da Büyükşehir Belediyesi’nce işletileceğini belirtti. 

Türel’in açıklamasının ardından Andrea Doria mesire alanının 29 yıllığına kiralanması için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesine ilişkin gündem oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündeme tek ret, CHP’nin kadın meclis üyesi Songül Başkaya’dan geldi. Kadın meclis üyesinin kadınlar plajına ret oyu vermesine ilişkin şaşkınlığını gizlemeyen Türel, Başkaya’ya yönelik "Kayıtlara geçti" dedi. Başkaya ise oyunu "Tarihe geçelim başkanım" diye savundu.