Kılıçdaroğlu'dan ''beka'' açıklaması

Kılıçdaroğlu'dan ''beka'' açıklaması
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Malatya'daki vatandaşlarla görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'da STK, Oda temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerine hitap etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'da STK, Oda temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Osmanlı İmparatorluğu niye battı? Üretimden koparıldığı için. Devası Osmanlı İmparatorluğu'nun parasını basacak bankası yoktu. Osmanlı bankası yabancılarındı. Bez üretemiyordu. Okuma yazma oranı, erkeklerde yüzde 10, kadınlarda binde 10. Adamlar fabrikalar kurdular, Köroğlu'nun dediği gibi delikli demir icat edildi, mertlik bozuldu. Devlet aklını kullanmayan bir toplumun gelişme şansı yoktur. Devlet aklını planlamayla kullanır. Gidin Hindistan'a Endonezya'ya, Avustralya'ya nereye giderseniz gidin, her devletin bir planlaması vardır. 2019'dayız Türkiye Cumhuriyeti'nin planı var mı? Plan yok. En son planımızın süresi 2018'de doldu. 2023'e kadar, 2071 diyorlar. Plan diyorlar, ne planı, neleri yapacağız 2070'e kadar. Lafla peynir gemisi yürümüyor arkadaşlar. Dünya o kadar hızlı gelişiyor ki. O gelişime, değişime ayak uyduramazsanız bitti. Türkiye'nin üniversiteleri yeterli bilgi üretiyor mu? Kaçımız İran' üniversitelerinin ürettiği bilgi Türkiye'yi geçti? Ne oldu da üniversitelerimiz bilgi üretmeyi kesti. Bilgiyi üretemezseniz katma değer üretemezsiniz. Hâlâ bunun farkında olmayan siyasetçilerimiz var. Almanya en dominant ülkesi dünyanın. Neden? Üniversiteleri ayakta. Üniversite hocalarını attık dışarı. Birisi kalkacak farklı bir şey söyleyecek, oturup tartışacağız hangisi doğru, hangisi yanlış diye. Düşünmeyi yasakladılar. Bir kişi düşünecek herkes onu yapacak. Peki yanlış düşünürse ne yapacağız?

"TÜRKİYE'Yİ ÜRETİMDEN KOPARDILAR"

Bir ülke üretirse beka sorunu olmaz. Tarımdan bizi kopardılar, üretimden Türkiye'yi kopardılar. Hayvancılık zaten ayrı... İnsanın içi acıyor. Dünyada marka olan Türk tütünü nerede Allah aşkına.

"ALİ COŞKUN'U SİYASETEN DOĞRULARI SÖYEDİĞİ İÇİN SİYASETİN DIŞINA İTTİLER"

Benim siyaseten çok takdir ettiğim bir kişi vardı. Bir dönem TOBB'un başkanlığını yaptı. Siyasete girdi Ak Parti'den, bakan oldu. Plan Bütçe Komisyonuna geldiğinde kendisine bir soru sordum. "AVM'lerle ilgili bir düzenleme yapacak mısınız?" diye sordum. "Yapacağım" dedi. Kanun tasarısını hazırladıklarını ve esnafın sorunlarını çözeceğini söyledi. Peki ne oldu? Ali Coşkun'u önce bakanlıktan aldılar. Sonra da siyasetin dışına ittiler. Sen misin esnafın sorunlarını dile getiren! Çok düzgün, belki de siyasete kazandırılması gereken insanlardan birisiydi. Doğruları söylediği için bir kenara atıldı. Bakın siyaseten benim karşımda birisi ancak doğru doğrudur. Kim doğru yapıyorsa "doğru" diyeceğiz.