Kilyos Çevre ve Sanat Günleri sona erdi

Kilyos Çevre ve Sanat Günleri sona erdi
Güncelleme:

Sanatın, doğa ve eğlenceyle bütünleştiği Kilyos Çevre ve Sanat Günleri sona erdi.

Birbirinden farklı etkinliklerle gerçekleştirilen festivalde, ‘Adalet’ temasıyla yapılan kumdan heykeller sanatseverler tarafından beğeni toplarken, çevreci üretim atölyeleri de katılımcıları bilinçlendirdi.

Kilyos Çevre ve Sanat Günleri üç günlük programın ardından kapanışını yaptı. Etkinliğe yedi ülkeden 50’ye yakın sanatçı katıldı. Çevre ve sanatı buluşturan festivalde, Adalet temasıyla 20 heykel çalışması yapıldı.  Tecrübeli sanatçıların ellerinde şekillenen kumlar katılımcılardan ilgi gördü. Festival boyunca Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinin hurda atıklardan yaptığı heykeller de görücüye çıktı. Katılımcılara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından sertifika verildi.

Üretim atölyeleri yer aldı

Sanatsal aktivitelerin yanı sıra çevreci derneklerin düzenlediği forumlar da doğaseverleri bir araya getirdi.  Ekolojik üretimlerin yapıldığı etkinlikte, Yeryüzü Derneği üretim atölyeleriyle yer aldı. Konuklar; Şehirde Perma Kültür, Eko Köy Tanıtımı, Kompost Yapımı, Gıda Toplulukları gibi forumlara katıldı.  Atölyelerde ekşi mayalı ekmek, sirke ve peynir yapımını gören vatandaşlar, alternatif üretim teknikleri hakkında bilgilendirildi.

Sarıyer Girişimci Kadın Kooperatifi, TAP, Çekül, Deha Biyodizel, Exitcom, Kilyos Doğal Çevresini Koruma Derneği, SAGEM, Trend Dk, Yeni İnsan Yayınevi, Yeryüzü Derneği, Sapkın Köstebek, Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği’nin katılımıyla düzenlenen festival, üç günlük programın ardından Adalılar grubunun konseriyle sona erdi.