Kumluca’da haller birleşti

Kumluca’da haller birleşti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, aralarında 10 metre mesafe bulunan Kumluca’nın Mavikent ve Beykonak hallerini birleştirdi.

Yaklaşık 8 milyon liralık yatırımla tek çatı altında birleşen hallerde daha verimli hizmet verilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin dağınık vaziyetteki toptancı halleri birleştirme ve bölge halleri oluşturma çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Finike’deki halleri tek çatı altında toplayacak Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi’nin temelini atan Büyükşehir Belediyesi, Kumluca’da karşı karşıya bulunan Mavikent ve Beykonak hallerini birleştirdi.

YOL HAL İÇİNE ALINDI

Yeni Büyükşehir Yasası’ndan önce aralarında sadece 10 metrelik bir yol bulunan Mavikent ve Beykonak hallerinde farklı uygulamalar söz konusuydu. Büyükşehir Belediyesi, kaynakları daha verimli kullanmak, tasarruf etmek ve hizmette bütünlük sağlamak amacıyla iki hali birleştirme kararı aldı. İki hali ortadan ayıran yol hal sahası içine alınarak, birleşme sağlandı. Halin çevresinden geçen yeni bir yol açılarak, kavşaklar yapıldı. 

ALT YAPI YENİLENDİ

Çalışma kapsamında toptancı halin yıllardır süre gelen alt yapı sorunları da çözüldü. Şiddetli yağmurlarda su içinde kalan halde yağmur suyu drenaj kanalları açıldı. 750 metre uzunluğunda kanalizasyon sistemi yapıldı. İçme suyu, elektrik ve Telekom hatları yenilendi. Zemin iki kat sıcak asfaltla kaplanırken, peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi. Modern bir yapıya kavuşan haldeki çalışmalar büyük memnuniyet yarattı.  Yaklaşık 8 milyon liraya mal olan birleştirme projesi, hal esnafının ve çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Kumluca’nın 41 mahallesinde hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.