Mahzuni Şerif Maltepe'de anıldı

Mahzuni Şerif Maltepe'de anıldı

Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 14. yılında Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bir program ile anıldı.

Türk halk müziğine söz ve besteleriyle birçok ölümsüz eser bırakan Mahzuni Şerif için gerçekleştirilen program, gazeteci Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ve Mahzuni Şerif'in yaşam öyküsünün anlatıldığı belgeselin gösterimiyle başladı. Programa şiirleriyle katılan şair Burhan Karacan, Aşık Mahzuni Şerif'in günümüzün Pir Sultan Abdal'ı olduğunu belirterek, "Mahzuni Şerif, nerede haksızlık varsa baş kaldırmasını bildi. Mahzuni Şerif olmak her babayiğidin harcı değildir. Doğru söyleyip dokuz köyden kovuldu. Onuncu köyü bizlerdik. Onun Kabe'si insandı. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Daha sonra sahne alan halk ozanı Nurettin Güleç de,  "Türkülerimiz buradan Hacı Bektaş'a yol alsın. Mahzuni Şerif  ve insanlık uğruna hayatını kaybeden değerleri anıyorum" diye konuştu. Halk müziğinin sevilen ismi Ali Ekber Eren ise korkak insanların türküleri olmadığına vurgu yaparak, "Bu yiğit türküleri Türkiye'de Aşık Mahzuni Şerif söylemiştir. Kendisini saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu. Programda,  halk müziği eserlerine ve Mahzuni Şerif'in türkülerine ve deyişlerine  yer veren Eren ve Güleç'e, salonu dolduran izleyicilerde eşlik etti.