Maltepe İletişim ve Siyaset Akademisi ilk mezunlarını verdi

Maltepe İletişim ve Siyaset Akademisi ilk mezunlarını verdi

Maltepe’de siyaset yapan grup ya da kişileri eğitmek amacıyla kurulan Maltepe İletişim ve Siyaset Akademisi, ilk mezunlarını verdi.

Akademinin birincisi Murat Baysal’a ödülünü takdim eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu akademiyi, ileride tüm Maltepelilere dönük olarak genişletmek istiyoruz. Bu seminer programları umarım gençlerimize faydalı olur ve onlar da aldıkları bu eğitimler ilçe, il ve Türk siyasetine yön verirler” dedi.

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Maltepe İletişim ve Siyaset Akademisi (MİSA), ilk mezunlarını verdi. Mezunlar için düzenlenen ödül törenine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit, MİSA Koordinatörü Özgür Erdoğan, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Canan Döner ve Gültekin Karataş, belediye meclis üyeleri ile öğrenciler katıldı. Sunuculuğunu Örsev Çelik’in yaptığı törende, bir sunum eşliğinde MİSA’nın çalışmalarını ve amacını anlatan Özgür Erdoğan’dan sonra dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Akademiyi üçüncülükle bitiren Murat Durmaz, İlhan İpekçi ve Altun Rençber’e ödüllerini CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, ikincilikle bitiren Selahattin Erman Gönül ve Aysel Altay’a ödüllerini Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit, birinci olan Murat Baysal’a ödülünü ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç verdi. Ayrıca bütün katılımcılara da sertifika ve kitap hediye edildi.

“SİYASETİ AYDINLATACAKLAR”

Törende bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Öncelikle bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Yaklaşık 12 yıldır Türkiye’de siyaset yapıyorum ancak alınan bu eğitim, bugüne kadar gördüğüm eğitimlerin en niteliklisi ve en sonuç vereni oldu. Biz şimdi partililerimizle bu çalışmayı deneysel olarak yürütüyoruz. Yakında bu eğitimi tüm Maltepelilerin katılması için uygun hale getireceğiz. Halk da bu eğitime katılacak ve ilçemizde siyaseti üst noktalara taşıyacağız. Bu seminer programları umarım gençlerimize faydalı olur ve onlar da aldıkları bu eğitimlerle ilçe, il ve Türk siyasetine yön verirler, Türk siyasetini aydınlatırlar. Siyaset başladığım Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri Willy Brandt der ki, ‘Önemli olan 50 bin kişilik kalabalıklara konuşmak değil, onlar söylenenleri o kitle psikolojisiyle unutur. Asıl önemli olan 50 kişilik kitleye konuşmak, onlar konuşulanları aklında tutar ve yeni Brandt’lar olurlar.’ İşte bu akademiyi de ben böyle görüyorum” dedi. CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan da, bu eğitim çalışmasının bir ilk olduğuna değinerek, katılımcıları gördükçe heyecan duyduğunu ve çalışmaların verimli olması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.