Maltepe’de 19 Mayıs eğlencesiz ama coşkuyla kutlandı

Maltepe’de 19 Mayıs eğlencesiz ama coşkuyla kutlandı

Maltepe’de 19 Mayıs, meşaleler, bayraklar ve marşlar eşliğinde coşkuyla kutlandı.

 Şehit haberleri nedeniyle konseri iptal edilen ünlü şarkıcı Tan’ın da katıldığı yürüyüşte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bizler, 97 yıl önce tohumu atılan bu Cumhuriyet’i yaşatacak, 97 yıl önce yola çıkan bu devrimci yürüyüşe, bir 97 yıl daha omuz vereceğiz” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıldönümü, Maltepe’de yapılan gençlik yürüyüşü ve fener alayıyla kutlandı. Maltepeliler, Atatürk baskılı tişörtler giyerek, meşaleler eşliğinde belediye önünden ilçe meydanına kadar yürüdü. “Gençlik geleceğimizdir” pankartının altında yürüyen vatandaşlar, büyük bir coşkuyla 10. Yıl Marşı’nı hep birlikte söyledi.  

“BU YÜRÜYÜŞE OMUZ VERECEĞİZ”

Şehit haberleri yüzünden konser ve eğlence programının iptal edildiği etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Birileri bizi birbirimize kırdırtmak, bu ülkeyi yeniden parsellemek, yeniden beni sana, beni ona, onu öbürüne yani bizi birbirimize vurdurtmak istiyor. Ama bizler, 97 yıl önce tohumu atılan bu Cumhuriyet’i yaşatacak, 97 yıl önce yola çıkan bu devrimci yürüyüşe, bir 97 yıl daha omuz vereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, yetmemiş Balkanlardan Türkiye’ye, Orta Asya’dan Türkiye’ye bütün soydaşlarımızı kucaklayarak kurmuş. Bize düşen bu Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır. Atatürk; ‘Benim doğum günüm, 1919’dur’ demiştir. O nedenle bu doğum gününü her sene daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız.”

ŞARKICI TAN’DAN BİRLİK MESAJI   

Yaşanan olaylar nedeniyle bu seneki etkinliği buruk bir havada geçirdiklerini ifade eden Kılıç, tüm şehitlerin önünde saygıyla eğildiklerini ve önemli olanın, bu ülkenin topraklarını kimseye kaptırmadan Atatürk Cumhuriyeti ve devrimlerine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Kılıç daha sonra sözü, konseri iptal edilmesine rağmen Maltepelilerle yürüyüşe katılan ünlü şarkıcı Tan’a verdi. Tan da Maltepelilerin bayramını kutlayarak, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.