Maltepe’de ruhsat seferberliği

Maltepe’de ruhsat seferberliği

İlçede ruhsatsız hiçbir işletme bırakmamak adına çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ve 2016 hedefini bin işletmeye ruhsat vermek olarak belirleyen Maltepe Belediyesi, bu yılın ilk yarısında 411 işletmeye ruhsat verdi.

Maltepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, 2016 yılının ilk yarısında çalışmalarına hız vererek 411 işletmeye ruhsat verdi. 2016’da bin işletmeye ruhsat vermeyi hedefleyen müdürlük ekipleri yılın ilk 6 ayında 248 sıhhi (yeme-içme yerleri, güzellik salonları vb.), 108 diğer sıhhi (giyim mağazaları, spor sahaları vb.), 39 gayri sıhhi (depo, atölyeler, sağlık ocakları vb.) ile 16 umuma açık istirahat ve eğlence yerini ruhsatlandırdı.  

KILIÇ’TAN ESNAFLARA TEBRİK

Ruhsatlandırma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bizzat kendi eliyle esnaflara ruhsatlarını takdim ettiğini söyleyerek, “2015 yılında iş kolu bazında berberleri tamamladık, çok az bir eksiğimiz kaldı. Bu sene içerisinde kadın kuaförleri ile yeme-içme işletmelerine yönelik ruhsatlandırma çalışmalarını tamamlamaya çalışacağız. Böylece ilçemizde bütün işletmeleri kayıt altına alarak, denetim noktasında oluşan boşlukları sona erdireceğiz. Şimdiden ruhsat alan tüm esnaflarımızı bir kere daha tebrik ediyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.