Maltepe’de “yeşil” devrim

Maltepe’de “yeşil” devrim

“Daha Yeşil” bir Maltepe için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi, son 2 yıl içerisinde ilçeye 50 bin metrekare yeşil alan kazandırdı.

Belediye son olarak TOKİ arazisindeki mahkeme sürecini sonuçlandırarak, ilçeye 38 dönümlük bir donatı alanı daha kazandırdı.

Maltepe Belediyesi, son 2 yılda yaptığı çalışmalarla ilçe genelinde 230 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 280 bin metrekareye çıkardı. Son iki sene içerisinde belediye tarafından 2 bin 172 ağaç, 165 bin 65 gül ve 675 bin 454 mevsimlik çiçek dikilirken, park sayısı da 142’den 153’e yükseltildi. Böylece Maltepe’deki parkların toplam yeşil alan miktarı 137 bin 874 metrekare oldu. 2015 yılında 8 yeni park alanı ve 9 yeni yeşil alan çalışması yapılırken, 18 park çalışmalar kapsamında yenilendi.  

DEV ŞEHİR PARKI

Öte yandan Maltepe Belediyesi, Cevizli'de kurbanlık satış alanı olarak bilinen ve uzun süredir davalık olan TOKİ arazisindeki mahkeme süreci sona erdirerek, ilçe sakinlerine tam 38 dönümlük bir donatı alanı kazandırdı. Anlaşmayla TOKİ arazisinin yüzde 43'üne de sahip olan belediye, içerisinde botanik park, çocuk oyun alanları, amfi tiyatro, konser ve ışıklı gösteri alanlarının yer alacağı dev bir park yapacak. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Belediye olarak, yeşil alan sıkıntımızı bir nebze olsun ortadan kaldıracak çalışmalar yapıyor ve nefes alacak noktalar yaratıyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm ölçekli çalışmalarımızda ada bazlı, çevreci ve yeşili baz alan projeleri temel alıyoruz” dedi.