Maltepeli kadınlar rotayı Boğaz'a çevirdi

Maltepeli kadınlar rotayı Boğaz'a çevirdi
Güncelleme:

Maltepe Belediyesi’nin vatandaşlardan büyük ilgi gören, ücretsiz düzenlediği geleneksel Boğaz turlarının ikinci günü, Cevizli ve Başıbüyük Mahallesi’nden kadınların katılımıyla gerçekleşti.

Tekne turuna katılan kadınlar ile sohbet edip, istek ve önerilerini dinleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, görevine başlamadan önce kadınlara, her mahalle için kreş sözü verdiğini anımsatarak "Göreve gelince ilk kreşimizi Başıbüyüklü hemşehrilerimize açtım. Yıllardır kangren olan kentsel dönüşüm sorununu çözdük. Cevizli Mahallesi'nde kurbanlık alanda, 44 dönüm araziyi bölgenin en büyük yeşil parkına dönüştürüyoruz. Parkımızı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sizlerle birlikte törenle açacağız"  dedi.

4. YILA BÜYÜK İLGİ

Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü'nce düzenlenen, Maltepe sahilindeki Tuz İskelesi’nden hareket eden tekneler için, muhtarlıklar önünden sabah 08.30 ve öğlen 12.00’da araç kaldırıldı. Rehber, psikolog, sağlık ekibi de hazır bulundu. Başkan Kılıç, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri tekne turlarıyla aynı mahallede, sokakta bir arada yaşayan hemsehrilerimizi yılda bir defada olsa bir araya getirmek, cemal cemale, yüz yüze, gönül gönüle sohbet etmeyi amaçladıklarını söyledi. 

CEVİZLİ PARKI, ZAFER BAYRAMI'NDA AÇILIYOR

Cevizli Mahallesi'nde kurbanlık alanda, 44 dönüm araziyi bölgenin en büyük yeşil parkına çevirmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Kılıç,  "Burada 4 buçuk dönümlük büyük bir havuzumuz olacak. Çocuklar için koşu parkuru, tırmanma duvarları, yürüyüş parkuru, kafeterya, amfi tiyatro yer alacak. Parkımızı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sizlerle birlikte törenle açacağız. Yapımı devam eden, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nin bir katını kadınlara, bir katını gençlere vereceğiz. İki sinema, bir tiyatro salonu, bir galeri bir salonumuzu yıl sonunda halkımızın hizmetine açacağız" dedi. Geziye CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de katıldı.

HALAYLARLA, HORONLARLA COŞTULAR

Daha sonra Maltepe Belediyesi çalışanlarından oluşan İlknur - Tayfun ikilisi ile klavyede Devrim sahne aldı. Vatandaşlar üçlünün horondan, halaya, popüler şarkılardan türkülere uzanan eserleriyle coştu. Gezi esnasında çay, limonata, sandviç ve dondurma ikramı yapıldı. Rehber tarafından Kız Kulesi, köprüler, tarihi yalılar, saraylar ve eserler tanıtıldı. 

İZMİR VE 10.YIL MARŞI'NI HEP BİRLİKTE SÖYLEDİLER

Vatandaşlar, gezinin bitiminde alkışlar eşliğinde İzmir Marşı'nı ve 10. Yıl Marşı'nı, büyük bir coşkuyla hep birlikte söyledi. Gezi programına 20 Haziran Çarşamba günü Gülsuyu, Gülensu, Büyükbakkalköy, Aydınevler Mahalleleri'yle devam edilecek. Tura katılmak ve bilgi almak isteyen kadınlar, 0 216 458 99 77 veya 0 216 458 99 99 Dahili: 2030, 2049 ve 2052’den Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri’ne başvurabilir.