Maltepeli kadınların ''Boğaz Turu'' dünya gündeminde

Maltepeli kadınların ''Boğaz Turu'' dünya gündeminde
Güncelleme:

Maltepe Belediyesi'nin 7 bin kadını, İstanbul Boğazı ile buluşturması dünya basınında da yer aldı.

Maltepe Belediyesi tarafından Ağustos ayı boyunca düzenlenen ve ilçede yaşayan 7 bin kadını, İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliği ile buluşturan “Boğaz Turları”, Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırdı.  Yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci, Maltepe Belediyesi sayesinde ilk defa boğazı gören kadınların hikâyelerini köşelerine taşıdı.

İlçenin 18 mahallesinden 7 bin kadını buluşturan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılarak kadınların sorunlarını dinlediği Boğaz turlarının ilk gününde, Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman sürprizi vardı. Yıllardır İstanbul’da yaşadığı halde boğazı ilk defa gören kadınların hikâyelerini köşesine taşıyan Arman, kadın sorununa da dikkat çekti. Sonraki günlerde Türkiye’den önemli haber kanallarının ilgi gösterdiği boğaz turları, Türkiye genelinde milyonlarca kadının yüzünü güldürdü.

Maltepeli kadınların ''Boğaz Turu'' dünya gündeminde - Resim : 1

DÜNYA BASININDAN BÜYÜK İLGİ

Maltepeli kadınların boğaz turları sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gündemindeydi. Dünya basınının geniş yer verdiği boğaz turları, dünyanın gözünü Maltepe’ye çevirdi. İspanya’nın önde gelen gazetelerinden El Pais Gazetesi, “Boğaz gezileri Türk kadınlarına yeni bir dünya öğretti” başlığıyla çıkarken, “İstanbul Maltepe Belediyesi, ev hanımlarını haklarının ve olanaklarının farkına varması için boğaz gezileri düzenledi” diye yazdı. “Boğaz gezileri günlük hayattan kopuşu sağladı” başlığıyla çıkan İsveç’in en çok satan gazetelerinden Vârlden ise yine boğaz turlarına geniş yer verirken, “Daha önce hiç tekneye binmeyen 250 kadın İstanbul boğazıyla buluştu” diye yazdı.

Maltepeli kadınların ''Boğaz Turu'' dünya gündeminde - Resim : 2