Melih Gökçek istifa kararını verdi: ''Cumartesi istifa edeceğim''

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 28 Ekim Cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Günlerdir istifa tartışmalarının odağındaki isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dün akşam saatlerinde Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 2 saat süren görüşmenin ardından Gökçek, sosyal medya hesabından cumartesi günü istifasını vereceğini açıkladı.

Gökçek, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ni olağanüstü toplayacak ve meclis üyesi arkadaşlara veda edip istifamı vereceğim."

Melih Gökçek istifa kararını verdi: ''Cumartesi istifa edeceğim'' - Resim : 1

Melih Gökçek'in yerine Veysel TiryakiMelih Gökçek'in yerine Veysel Tiryaki

'CUMARTESİ GÜNÜ İSTİFAMI VERECEĞİM'

Görüşmenin ardından herkes Melih Gökçek'in yapacağı açıklamayı merakla bekliyordu. Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık... İnşaallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Bld Meclisini olağanüstü toplayacak ve meclis üyesi arkadaşlara veda edip,istifamı vereceğim." ifadelerine yer verdi.İinşaallah cumartesi günü ankara büyükşehir bld meclisini olağanüstü toplayacak ve meclis üyesi arkadaşlara veda edip,istifamı vereceğim.

GÖKÇEK'E BİR ŞOK DAHA 

Öte yandan  istifası istenen Gökçek'e bir şok daha. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanlığı arasında yapılacak protokolle, çiftlikteki hayvanat  bahçesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine tesis edilen kullanma hakkı  süresini 10 yıldan 30 yıla çıkaran madde AK Parti'nin önergesiyle tasarı metninden çıkarıldı. Düzenleme istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 'Hayalim' dediği Ankapark’ın bulunduğu alanı kapsıyordu. Gökçek'in, 23 Nisan 2018’de açılışının yapılması planlanan Ankapark’ı ‘şart’ olarak koştuğu ve “Bari Ankapark’ı hayata geçireyim öyle istifa edeyim” dediği kulislere yanmıştı.

Seçiniz...