Menderes Türel'den açıklama

Menderes Türel'den açıklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den açıklama.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı 08/06/2016 tarihinde ulaşım ile ilgili bazı iddialarda bulunarak “kişiler hakkında benim hiçbir işlem yapmadığımı, ihalesiz, usulsüz piyasaya sürülen minibüs iddiaları karşısında yine benim ve yargı mercilerinin hiçbir açıklama yapmadığını”, benim “gözünün yaşına bakmam” diyerek gereğini yerine getirmediğimi beyan etmiştir.

Tüm bu olanlara benim göz yumduğumu ve konuyu yargıya taşımadığımı iddia ederek kamuoyunu gerçek dışı beyanlarla yanıltmaya çalışmıştır.

Halbuki: iddia konusu işlemler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğum gibi iddiaların yayınlandığı gazeteye de (Körfez Gazetesi) açıklamalarda bulundum. Söz konusu şahıs bunları görmezlikten ve bilmezlikten gelerek, yalan beyanlarla siyasi rant kazanma amacı ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır.

Gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu basın açıklaması ile benim Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmadığımı belirterek, Cumhuriyet savcılarını görev yapmaya çağırmış, böylece Adli mercileri baskı altına almaya, soruşturmanın siyasi nitelik taşımasını sağlamaya çalışmıştır.

Ayrıca yaptığı bu yalan açıklamalar ile şahsıma basın yayın yolu ile hakarette bulunmuş, yargı görevi yapanları da etkilemek istemiştir. Bu konu ile ilgili tarafımdan suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Menderes TÜREL

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı